Końska Rewia Mody XVIII (2024)
Kuniaa, czy tylko ja nie widzę? 🙁
zembria, zgadzam się, że w tamtej kolekcji wyszły zaskakująco małe te kantarki :p moje eskadronowe trzymają się nieźle, oprócz tego, że potrafią czasami trochę rdzewieć jednak
keirashara, Też miałam ten plaza taupe dla Gówniarzyka i on faktycznie nie spłowiał od razu, ale nie wiem na ile to kwestia tego, że przy takim kolorze tego nie widać. No i tego, że błyskawicznie z niego wyrósł maluch 😅
Pati2012, Mega małe są, Łaciaty ma na ostatnie dziurki zapięte, a normalnie miałby w środku regulacji mniej więcej.
zembria, eskadrony ogólnie są małe... na swoją miałam jakieś no-name coby ze trzy i były git, a eskadrony musiałam full kupić.
Ja mam teraz w użytku Eskadrona z tej serii Basic w kolorze Blackberry, full i jest zapięty najszerzej jak się da, pasuje. Kupiłam Dove Blue i już konia nie zmieściłam w niego. Więc chyba jak im się uszyje tak będzie 😂
Dotarł do mnie wczoraj LeMieux ProSport Cotton czarny i o matulu! Jaki on jest cudownie mięciutki i milutki, mógłby robić za moją poduszkę!
Fokusowa, obczaj jeszcze Lemieux suede - IMHO są tak samo mięciutkie a do tego milusie do głaskania bo to taki nienachalny welur a la zamsz. I ciężkie są do zdarcia 😅
Fokusowa, pokaż fotkę tego Lemiuxa 😀
Serio Eskadron tak w kule leci z rozmiarami kantarów? Mam oba fulle (jeden z bardzo dawnej kolekcji, drugi trochę nowszy) i wydaje mi się, że pasują rozmiarem tak samo, idealnie na środkowe dziurki w zapięciach. Albo Kulisty ma wybitnie wymiarowy eskadronowy łeb 🤣
To prawda, że kantary eskadrona są małe. Kupiłam fulla dla swojego, który jest takim standardowym koniem, a kantar mam rozszerzony na maxa, że aż się bałam się nie dopnę 🤣
Wrzucam modela w racing green
434029285_941725320974669_9089164483672759846_n.jpg
Jak dla mnie nowe są mniejsze
Mamy stary heritage jako pastwiskowy, full i jest spokojnie luźny
Z nowych wszystkie fulle musiałam sprzedać bo były za ciasne
Ten nowy heritage mamy x-full, z prawej 3 dziurka a z lewej 2 czyli środkowa
IMG_20240405_094925.jpg
IMG20240306142803.jpg
Też zależy od modelu mam wrażenie, te "klasyczne" w paski to zawsze gigantyczne, a jakies bardziej ąę już maławe. Choć mój ma coba na ostatnich dziurkach i jeszcze sagan wchodzi 😂
Zależy też od regulacji. Te z klamrami z dwóch stron już od początku były większe. Najmniejsze wychodzą te tylko z "oczkiem" do przewlekania. Mój jest pasujący do coba w tych z klamrą z jednej strony, z dwóch stron kantary za duże, do tego z oczkiem się nie mieści. Kolekcje i lata bardzo różne. 🙂
Puma, Łooo to by znaczyło, że moje malutkie to i tak miałyby duże wypadać? To by była różnica w zasadzie 2 rozmiarów, jeśli te z jedną sprzączką i "oczkiem" jeszcze mniejsze wypadają! Ładny mają burdel tam 🤣
budyń, no nie gadaj, że twój się w cob'a mieści?! Jestem w szoku 😜
Wychodzi na to, że mój ma łeb jak sklep 🤣
wabankowa, masz ślunzoka, a mój szlachetny! 😂 Trakeny x angloarabki, także łeb ma w miarę, tylko cała reszta konia taka ekhm, spuchnięta teraz 🤡
Potwierdzam, że eskadrony zmalały to raz, a dwa, że co seria to rozmiarówka 😂 Mam coba, fulla i xfulla, które wypadają podobnie. Cob staruszek, a najnowszy z futrem musiał być właśnie xfull.
To ja tego nie ogarniam… z klamrą przesuwną musiałabym mieć eskadrona xfull bo full jest za mały (zielony), a jak kupiłam z kolekcji kantar xfull to był za duży (czerwony)… jak żyć? 😅
IMG_2246.png
IMG_5704.jpeg
Muszę się pochwalić bo nie wytrzymam 🤣
Dzisiejszy zakup nowego siodła, skończył się również nowym czaprakiem. Dość odważny kolor jak dla nas. Pojutrze stroimy siwka 🎃
AB1C3CE0-59CF-4776-A08A-99CE7E885012.jpeg
Post został usunięty przez autora
Przepraszam ale dopiero wróciłam z wyjazdów. Koteczki nie chciały się zaczynać na hiszpańskim internecie.
Królowa matka w Eskadronie.
IMG_7722.jpg
IMG_7735.JPG
Kuniaa, ale ślicznie! Mega urocza ta krateczka, to taki super cienki polar?
dairoxroxi, tak taka cieniutka szmatka
dairoxroxi, tak to ten najcieńszy eskadronowy polar. Taki idealny jako "przejściowe" okrycie na początek wiosny ;-)
Carpe Diem prezentuje się w nowym czapraku kentucky. O dziwo przekonuje mnie ten kolor na siwku.
Wkrótce dostanie pozostały brązowy osprzęt, wiec przymknijmy oko 😂
382C7A79-6ED7-4E45-9F01-3B69D0303C4F.jpeg
MASEGO ... i moja wewnętrzna stroka została połechtana. ✨✨✨
IMG_7877.jpg
marianna152, o widzę, że Zamysłowo i siodło Seba Wam dopasowywał 😅
Ale ten Kentucky robi robotę na ciemnym siwku 😍
marianna152, co to za model siodła?
Tak długo zazdrościłam xxagaxx tego czapraka, ale mam i ja
9EE78121-8FEA-4B43-92E7-1CD47CAEA606.jpeg
IskraADHD, znowu się utwierdzam w przekonaniu, jaki świat jeździecki jest mały!
Model siodła prestige x-perience
Kuniaa, ooo... moja sroka patrzy z zazdrością! 😁
lusia722, Ja to zazdroszczę tak pięknego kuca. Mam wrażenie, że dosłownie każdy komplet będzie na nim pasował, cudo! 😍
lusia722, piękny!
A ja po wtopie z Dramatic Monday kupiłam Endless Glow i o matko to był strzał w 10! Boski jest na żywo, polecam tym co lubią Mahogany Glitter 💗
IMG_20240410_192006.jpg