KlamiNa płaskiej robocie dla mnie jak najbardziej ok. Co do większych skoków to się nie wypowiem bo nie mam na czym skakać póki co 😎 Ale wydaje mi się, że będzie ok. Skoczyłam na nim parę razy jakieś 80-100 cm i bardzo fajnie trzyma udo ale go nie blokuje. I lepiej mnie "trzyma" w galopie niż poprzedni Juraj Hanulay II ( w tym zaczęłam latać jak wsza na grzebieniu i nie wiem czemu, bo wcześniej tak nie było, nawet jak się mega rozluźniłam to jeździłam po siodle w tą i powrotem), a w Carismie jak przyklejona.
Niektóre osoby które widziały to siodło bez miśkia twierdzą, że coś jest z nim nie tak na pierwszy rzut oka, że jest przechylone bardziej do tyłu i ja też to widzę. Ale na czapraku ławki się odbijają normalnie, a ja siedząc na nim nie mam wrażenia lecenia do tyłu tylko normalnie, więc nie wiem o co kaman, bo faktycznie wygląda jakby miało środek ciężkości bardziej z tyłu niż po środku. Ale może to tylko kształt siedziska sprawia takie złudne wrażenie bo jeździ mi się normalnie.... I nie tylko mnie 😎
Wstawiam ci fotkę bez miśkia, żebyś wiedziała o co mi chodzi....
Tutaj koleżanka