ZAWODY ON- LINE. Ocena przejazdu ujeżdżenia przez internet.
Karla, ciekawe porównanie.
na co bardziej uwagę zwracali wkkwiści a na co ujeżdżeniowcy?
wątek zamknięty
[quote author=Karla🙂 link=topic=55699.msg1411522#msg1411522 date=1337950440]
to ciekawe...na kursie lickowym mowiono nam inaczej.
[/quote]
Jest to wyraxnie napisane w przepisach o sędziach
I osobiście - nie widze w tym nic złego...
Dodam od siebie, że w WKKW zapewne więcej uwagi przykładano do impulsu, którego na czoworobokach w typowym A w regionakach brak ;-)
wątek zamknięty
oj mnostwo roznic bylo -od pilnowania rysunku,rytmu,impulsu, przez rozne podejscie do jakosci chodow i predyspozycji (programy dla mlodych koni) na szczegolikach,smaczkach konczac,niektorzy nie pingwinowcy nie zauwazali notorycznego inochodu itp. no wygladalo na to, ze jest to sedziowanie mniej precyzyjne-ja siedzialam akurat przy chyba najlepszych sedziach uj i mialam przyjemnosc w ich grupie sedziowac przejazdy Lostak, Oli Szulc itp. no...roznice byly spore miedzy wkkw a uj. Rowniez w nizszych programach byly roznice. Byc moze wynika to z faktu, ze chyba rzadziejsedziowei wkkw maja szanse obejrzec przejazdy stricte pingwinow
aaa jeszcze ciekawiej jest na uj w powozach-mi sedziowanie bardzo ulatwily konsultacje z Panem Markowskim i wszystkie kliniki ujezdzeniowe u Lostak.
Gaga jesli tak jest to ok-u nas na kursach byla zawsze burza o te oplaty i stad moze wprowadzono jakies bledne interpretacje
aa wracajac do tematu to duzo ciekawiej by bylo (moim zdaniem) gdyby sedziowaly osoby ktore sedziuja te najwyzsze zawody-Oni praktycznie zawsze daja kupe fajnych uwag tak cennych dla mlodych adeptow jezdziectwa-konikmorski pomysl o tym :kwiatek:
wątek zamknięty
Eeeee, weźcie przestańcie, pomysł może dobry, ale nie z konikmorski 😂
wątek zamknięty
Oceniła jednak p. Dorota Gremaud oraz drugie sześć przejazdów, ma ocenić sędzia z I kategorią w ujeżdżeniu. Wszystko zależy od tego jaki sędzia ma komputer, jak szybki internet. Oraz czy czasowo się wyrabia, bo z czasem będzie potrzebny taki który na stale będzie współpracował z video konie. Mam do was pytanie? Chcielibyście "rywalizować" z zawodnikiem z USA albo Australii? Może tego na stronie nie widać, ale jej dni są policzone. Ma być zrobiona o wiele lepsza i to przez profesjonalistów w dziedzinie oprogramowania do gier...
wątek zamknięty
konikmorski, to, że jej dni są policzone, widać po organizacji... jeśli zorganizowana byłby dobrze to sądzę, że chętnie ludzie by się "zmierzyli" z zawodnikami zza granicy
wątek zamknięty
Isabelle - bądź dobrej myśli. Organizowałam to za swój własny budżet, zapracowany w normalnej pracy na umowę. To jasne że potrzeba tutaj więcej kasy i co najważniejsze zainteresowania ze strony najlepszych. Na ten czas testuję na tym co mam. Czyli jak tylko dostanę tą drugą pulę przejazdów. Ogłoszę kto "wygrał" tego typu zawody po raz pierwszy w Polsce 😀 i zacznę przyjmować przejazdy do L4. Dalej w formie testu. Trzeba brać pod uwagę to że do tego typu strony potrzebuję zarówno sędziów jak i zawodników. Paradoksalnie musicie się "zobaczyć" po obu stronach ekranu. Aby każde z was wiedziało że ta strona ma mieć wymiar czysto szkoleniowy.
Jak ktoś chce to śmiało pisać na serwiskonie@wp.pl - już teraz można wstępnie się zgłaszać że chcecie pojechać L4.
wątek zamknięty
konikmorski, to może zachęcić ludzi przejazdami "anonimowymi"? bo jednak te anonimowe nie są. znaczy niech to będzie symboliczna opłata(w ramach testów), ale niech przejazdy anonimowe, szkoleniowe, testowe, nie będą widoczne dla nikogo z zewnątrz, na stronie? niech taki człowiek anonimowo wyśle filmik, uisci opłatę symboliczną, i dostanie karte przejazdu sygnowaną nazwiskiem sędziego, bez wglądu w to internautów? oczywiscie szkoleniowo, a nie w konkursie?
wątek zamknięty
Isabelle - Masz dwie opcje.
Jedna dla tych co chcą się szkolić pod "okiem" sędziego. Ten przejazd nie jest widoczny na stronie. Jest to zamknięty pokój w którym osoba zawodnik - anonimowa. Prowadzi indywidualne konsultacje z sędzią lub trenerem. Jego dane będą widoczne. Taka osoba uczestniczy w programie "Progress" jak to działa. Oraz jakie są efekty końcowe tego nie mogę zdradzić.
Druga opcja - zawody on-line. W tej sytuacji jest to dobre rozwiązanie dla osób które mają młode konie. Chcą je przetestować przed prawdziwymi zawodami. Idea tego typu działania w internecie jest opisana na stronie. Obecnie na stronie poprawiałam prowizorycznie opcję anonimowości, nie widać już tego co było na początku. Ale nic więcej już nie robię bo to nie ma sensu. Traktuję ją już jako stronę przejściową.
Pisząc krótko To ty wybierasz co jest dla ciebie najlepsze.
wątek zamknięty
Karla, trochę mnie dziwi to, o czym piszesz
Może jakość sędziowania wynikała bardziej z "jakości sędziego" (bez urazy), niż z posiadanych uprawnień?
Inochód (brak), rysunek, rytm czy impuls to podstawa ujeżdżenia tak stricte w dresażu jak i w WKKW...
Mnie nieraz zadziwiały oceny sędziów stricte ujeżdżeniowych , którzy właśnie nijako "nie zauważali" galopu "do tyłu" czy kłusa roboczego z impulsem godnym Baśki od woza ;-)
Wydaje mi się zatem że to jednak nie uprawnienia stanowią o jakości sędziowania, a stricte sędziowskie oko ;-)
wątek zamknięty
Z prawdziwą przyjemnością ogłaszam że wszystkie przejazdy zostały ocenione. Mamy już pierwszą zwyciężczynię zawodów on-line w Polsce. Jutro podam wyniki, dane osobowe, oraz procenty. Oceniała p. Dorota Gremaud z woj. opolskiego. Karty z uwagami sędziego są widoczne tylko dla zawodników. Mam też informacje na temat tego kto będzie oceniać przejazdy z programem L4. P. Marek Ruda sędzia z I kategorią w ujeżdżeniu. Ponadto p. Marek będzie też prowadził indywidualne konsultacje z poszczególnymi osobami. Dlatego osoby zainteresowane tą drugą możliwością proszone są o kontakt pod adres e-mail /juz byl podawany/ w celu przyjęcia warunków współpracy.
W przypadku zawodów on-line z programem L4 obowiązują już zasady na które trzeba zwrócić uwagę. Czyli:
- koń nie może mieć owijek na nogach
- jeździec musi mieć kask lub strój wymagany w ujeżdżeniu
- nie można komentować podczas filmowania
- czworobok musi wyglądać i zachować wymiary podane przez PZJ - na filmach widać było pastuch, może być spokojnie użyty do tego celu.
- muszą też być widoczne litery
Jeśli wszystkie wymagania zostaną spełnione, film zostanie dopuszczony do udziału w zawodach. Obowiązuje kolejność zgłoszeń. Liczba ograniczona do 20 przejazdów.
Przejazdy do indywidualnej konsultacji z p. Markiem będzie w liczbie 5 filmów.
Zarówno konsultacje jak i zawody są bezpłatne. Za kilka dni podam też jakie nagrody będzie można wygrać oraz gotówkę na dowolny cel.
wątek zamknięty
Gaga -pingwinowych sedziow mielismy na kursie elite, wkkw roznie...ale nawet ci z najwyzszymi uprawnieniami wypadli blado przy sredniej klasy uj.
byc moze po czesci cos jest w tym o czym napisalas
niestety wlasnie te podstawy dosc czesto byly dziwnie oceniane na wkkw, na ktorych bylam jako widz albo asyst stewarda
bardzo jestem ciekawa sedziowania drugiego sedziego🙂 ile czasu od zgloszen beda wyniki z L4?
wątek zamknięty
Do 30 czerwca zawodnicy muszą nauczyć się programu, i wysłać linkiem You tube na adres e-mail /juz byl podawany/ Potem sędzia będzie miał 14 dni na ocenie. Przejazdy są anonimowe. Tym razem już tak 😎
W przypadku konsultacji wygląda to trochę inaczej, ale o tym już tylko przez e-mail.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] pierwsze ostrzezenie za reklame na forum. nie trzeba w kazdym poscie podawac e maila i nazwy serwisu.
wątek zamknięty
Pragnę poinformować że do L4 zostało już tylko 17 miejsc. Trzy osoby ze Szczecina zadeklarowały że biorą udział. Trzy nowe pary. Czyli wynika że zawody się spodobały i każdy kto chce może może brać udział. Mnie cieszy fakt że osoby które trenują skoki. Chcą się też nagrywać inne programy w ujeżdżeniu.
Osoby które nie wiedzą jak jechać program L4 ani dalsze programy dostaną na adres e-mail tabelki rysunkowe na których widać cały program. Tak aby łatwiej było się nauczyć i szybciej przygotować do nagrywania.
wątek zamknięty
Podaję teraz najważniejszą część. Nagrody do wygrania w L4.
1.miejsce - 200 zł
2.miejsce - 100 zł
3.miejsce - 50 zł
4.miejsce - nagroda rzeczowa (kantar r. full)
Na tą chwilę mamy Szczecin, Warszawę. Są jeszcze wolne miejsca by brać udział w zawodach on-line.
wątek zamknięty
Zawody z programem L4 zostały zakończone. Za kilka dni na stronie pojawią się filmy z przejazdami. Oceny zostaną wystawione do 14 lipca.
wątek zamknięty
Witam. Nastąpiła zmiana organizatora zawodów on line. Są one realizowane przez nowy zespół na ich stronie.
www.digitalcup.pl Jest tam też obecnie realizowany program L4, sędzią jest p. Anna Piasecka. Na wszelkie pytania dotyczące zawodów znajdziecie już na tej stronie. Zapraszam!
O zmianach poinformowałam już moderatora.
wątek zamknięty
Wchodzi tu ktoś jeszcze? 🙂
Przy zgłoszeniu mam problem z zamieszczeniem filmiku. Powinno się niby wyświetlić pole do wstawienia linku a mi nic takiego się nie pokazuje..
wątek zamknięty
Sonkowa proponujęzgłosić to do właścicieli strony, bo forum z problemami technicznymi innego serwisu raczej sobie nie poradzi...
wątek zamknięty
Witam. Proszę pisać na adres podany w kontakcie. Formularz jest rozbudowywany i to powoduje że chwilowo wyłączyliśmy opcje wysyłki linku You tube.
Jedyne co Pani musi zrobić to zgłosić się na zawody, zaznaczyć że film idzie pocztą. A do nas na adres e-mail podesłać link z przejazdem. Dodamy go jeszcze
ręcznie.
wątek zamknięty
DIGITAL CUP - Mamy za sobą dwie edycje zawodów on-line. Pierwsza bezpłatna i druga już płatna. Na stronie są do obejrzenia przejazdy z całej Polski. A lada moment już ta dam ta dam zorganizujemy zawody międzynarodowe!
Chcemy podać zapowiedzi do następnych zawodów ujeżdżeniowych, skokowych i reningowych. Ale mamy do Was związku z tym pytanie. Czy czujecie zapotrzebowanie na konkretne programy?
wątek zamknięty
Bla, bla, bla, zapraszajcie sobie w ogłoszeniach. Nikt tego wątku nie podnosi i prowadzisz sama ze sobą naganianie chętnych. Q.
Edit: jak ja nie lubię tabletu :/
tu katija:
watek sluzy jedynie promocji strony, w zwiazku z tym zostaje zamkniety.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.