Wątek przeciwowadowy, sposoby przeciw owadom, na muchy

espérer, Tutaj reakcja na ugryzienie przez pająka 😕 różne dziadostwo czycha na konie czy to na padokach czy w sianie
IMG_7612.jpeg IMG_7612.jpeg
IMG_7613.jpeg IMG_7613.jpeg
espérer, strzyżaki sarnie albo jakaś inna mucha

Jest bania i się sączy ze środka - typowo
Musisz przeżyć i z tym nie dzwonić do veta🙂
Normalne o tej porze roku.
Jak miną teraz te wyższe temperatury to już zacznie "iść spać" całe to cholerstwo.
nic sie nie sączy wczoraj to oglądałam i macałam koń nie reaguje to chyba też nie jest bolące po prostu zmartwiło mnie że sie nie zmniejsza. jakiś pomysł czym mu to posmarować?
Aktualnie to dosłownie chmary komarów nad nim latają nie wiem dlaczego sie tak na niego uwzięły, pryskam czarną absorbiną i nie widzę jakieś spektakularnego efektu
espérer, niczym nie smaruj bo zababrzesz. Jak konia nie boli, nic się nie deje to zostaw. Zejdzie po paru dniach.
Pisałaś o tym pod brzuchem, że "mokre". pewnie się sączyło przez chwilkę.
A nie masz w okolicy jakiś wolnych łąk żeby jej coś nowego odgrodzić ? Nowe miejsce nowe strachy moje towarzystwo na nowym padoku wariowało bo a to sarna a to pies a to kot które widziały 100x tylko w innym miejscu...
matko to znowu ja ale teraz biedaka zaatakowały po uszach, po jednym dniu wrócił wieczorem z całym rozdrapanym do krwi w środku uchem, musi go boleć bo normalnie daje sobie dotykać uszy bez problemu a teraz mieliśmy wielką walkę jak chciałam mu tak wyczyścić - możecie polecić jakąś fajną maske z uszami w których sie koń nie zagotuje. Akurat w uszach ma futro jak mamut
BUCK   buttermilk buckskin
17 września 2023 12:32
esperer ja bym sprawdziła odwrotną kolej rzeczy, koń jakoś/czymś uszkodził sobie ucho, muchy to odkryły
esperer ja bym sprawdziła odwrotną kolej rzeczy, koń jakoś/czymś uszkodził sobie ucho, muchy to odkryły
BUCK, właśnie obstawiałam że coś go ugryzło a on to rozdrapuje, tak to wygląda na moje oko
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się