[quote author=Thymos link=topic=94582.msg2065011#msg2065011 date=1397218180]
ovca, czy charytatywnie udzielasz rad?
jasne że tak :kwiatek:
[/quote]
Super 😅 :kwiatek:
pomysł z paletami jest super! 😜 ja zostawiłabym ciemne, żeby kontrastowały z jasnymi płytkami i elewacją, i postawiłabym więcej donic takich jak ta prostokątna na prawo od "kanapy", można nimi fajnie podzielić przestrzeń, stworzyć coś na kształt ścieżek.
Pergola na tarasie może zasłonić słońce i zaciemnić pomieszczenia, może lepiej pomyśleć o jakiejś zasuwanej markizie z płótna? szkoda trochę psuć taką przestrzeń dużą konstrukcją.
Niestety te doniczki podłużne (tak samo jak palety, są z odzysku, nie ma więcej...)
Mam słońce wschodnie po lewej stronie tarasu, potem "przerwa" w dostawie słońca, aż do popołudnia. Ok, 13 w czerwcu słońce jest już p prawej stronie tarasu.
Szkoda mi zasłaniać (a myślałam też o takiej drewnianej zasłonce na wysokość poręczy oddzielającej od siebie balkony), musiałam puścić po drabinie winobluszcz, żeby choć trochę cienia było, żeby się dało wysiedzieć 🙂
i podgląd na przyszły materac:
zdajesz sobie sprawę z tego że wszystkie drzewka (i porzeczka, i to szczepione w głębi koło grilla-chyba wierzba ale nie widzę, i kosodrzewina) wymagają większych donic?
Może wyglądają na małe.
Te donice mają ok 35cm-40cm szerokości (mierząc górę) - przy takich wymiarach jest ok, czy faktycznie muszę je wymienić? - Tak, w rogu jest jeszcze wierzba🙂
To jest 4 piętro, ja choruje na wysokie trawy, kwitnące drzewka, ale niestety - u mnie bardzo wieje...
Za wszelkie pomysły będę wdzięczna!
Powiem jeszcze tylko, że koszt tego co ja zrobiłam, to ok 650-700PLN.
Więc uważajcie w co się ładujecie! 😉
Podrzucam jeszcze bloga znajomej, też parę inspiracji można znaleźć!
http://myworldmyownm.blogspot.com/search/label/Balkon