J-23 teraz nadaje w innej czasoprzestrzeni... Szkoda, bo był bardzo normalnym człowiekiem, wiodącym normalne życie z dala od blichtru, którym otaczają się dzisiejsi aktorzy. Może zaszufladkowany jedną rolą, ale nigdy nie miał o to pretensji, w odróżnieniu od np. Janusza Gajosa czy Poli Raksy.
O Panu Mikulskim to ja mam dwa wspomnienia: - relację starszych już pań z wizyt w teatrze w Lublinie, gdzie grał z Janem Machulskim. Obaj panowie byli obłędnie przystojni i podobno dzikie tłumy biły się o bilety. - opowiadanie znajomego, który miał w Warszawie odebrać książki fachowe z zagranicy, puka we wskazane drzwi a tam otwiera.... Kloss. Znajomy osłupiał. A Pan Mikulski zaprosił, ugościł herbatą i ciastem i był przemiłym gospodarzem. Raczej nie wyobrażam sobie wizyty tego rodzaju u jakiejś Moniki Świder czy Natalii Świerzb- obecnej celebrytki.
sumire, a są jakieś oficjalne informacje o przyczynie śmierci? Bo do tej pory widziałam tylko spekulacje, najczęściej, że to upał. Mną jego śmierć bardzo wstrząsnęła 🙁