Buty - "nic nie poprawia nam humoru tak jak nowa para butów"

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
11 marca 2014 13:59
JARA a jak spisują się Twoje salomony?

W terenie są niezawodne, niesamowite, wspaniałe, cudowne i w ogóle są naj naj naj 😉 Absolutnie nie żałuję, że mi je Hubert kupił  😂
Ale ja w nich chodzę czy biegam tylko w terenie czyli drogi leśne, polne. Tylko nie ubieram ich jak idę do sklepu czy pracy, przemieszczam się tylko po chodnikach tyle ile muszę aby jak najkrótszą drogą dojść do polnej drogi, bo szkoda mi podeszwy.
Jedna z forumowiczek też kupiła sobie Salomony i mówi, że jest zachwycona  👀 może się ujawni i sama opisze 😉

Może kiedyś Fellcrossy 2 albo Sens Pro 2  w różowym kolorze 😎
Pauli, Dzisiaj moja koleżanka miała takie czarne i do tego założyła czarne skarpetki. Ja gdybym nie miała pod kolor to bym nie założyła wcale, o ile buty wygodne 😉
asds   Life goes on...
11 marca 2014 15:15
Powiedzcie mi proszę, czy do butów tego typu nosi się jakieś skarpetki?
http://allegro.pl/ibuty-damskie-botki-vices-paski-z-klamra-hit-k4r41-i3994386008.html
Odpowiadałyby mi jeśli chodzi o fason, tylko te wycięcia trochę mnie dezorientują.

firma Vices to zywy plastik jest w realu. Taka drobna uwaga od mnie.
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
11 marca 2014 15:44
asds
Czyli nic się nie zmieniło, jeśli chodzi o jakość? Sama nie mam do nich zaufania, a już na pewno nie zdecydowałabym się na ich zakup w takiej cenie, bardziej chodziło mi o fason butów.
JARA a gdzie je kupiłaś i za ile? Szczerze mówiąc na asfalt i polne drogi mam te same buty ale to w sumie niegłupia myśl mieć dwie pary do różnych nawierzchni 😉
11 marca 2014 15:56
Jak biegasz w butach asfaltowych po "terenie" to ok co najwyżej ciężej się biegnie. Natomiast bieganie w butach trailowych po asfalcie to glupota - wszyscy to wiemy, tak? 😉
hanexxx, ja swoje buty kupiłam po znajomości,  trochę taniej 😉

Natomiast jak ktos nosi rozmiar 39 lub 40 (Salomonowy 40 i 41) to w Decathlonie sa 266zl 😉 niebieskie
maracuja, w outlecie adidasa. Ten taki duuży.
jett   success is the best revenge
12 marca 2014 16:00
Znajdę gdzieś jeszcze białe Nike AF1 w rozmiarze 37, czy już nie do dostania?  👀
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
12 marca 2014 16:05
JARA super, ja akurat noszę 39, muszę się wybrać do Decathlonu 🙂 wlaśnie w teren czegoś potrzebuję, na asfalt mam, ale moje kolana nie lubią asfaltu.
12 marca 2014 16:09
smarcik, nie wiem czy sa dostępne stacjonarnie, ale przez internet mozna kupic.
12 marca 2014 16:12
Kurcze, tylko męskie widzę w tej cenie. Pewnie są sporo szersze niż damskie 🙁
Znajdę gdzieś jeszcze białe Nike AF1 w rozmiarze 37, czy już nie do dostania?  👀

A niby czemu nie do dostania? ja kupuję (w tym tygodniu) już drugą parę i w większości przeglądanych przeze mnie stron są oryginalne w każdym rozmiarze. 
12 marca 2014 20:43
Kurcze, tylko męskie widzę w tej cenie. Pewnie są sporo szersze niż damskie 🙁

Nie oowinny byc za szerokie, bo one nie sa tak szyte jak zwykle buty. One nie maja wyciecia na jezyk, but to jedna całość. Raczej za szeroka stopa w nie nie wejdzie, u mnie na styk 😉
W Decathlonie poza tym mozna oddac buty i nie robia żadnych problemów, oddaja ksse od reki.
jett w Footlockerze mają  😉
Jara, ujawniam się🙂 i oficjalnie raz jeszcze chciałam Tobie podziękować za pomoc :kwiatek:
mam takie: http://www.decathlon.pl/buty-trailowe-mskie-speedcross-id_8247625.html
Jak napisała Jara, jestem bardzo zadowolona. Nie oddam ich nikomu mimo, że po pierwszym dłuższym truchtaniu zrobiły mi się bąble na podbiciu. Ale w nowych butach, gdy jesteśmy zachłanni, bąble mają prawo się zrobić.

Dużo łatwiej w nich biegać po głębokim piasku, a i z błota nic sobie nie robią. Damska stopa w tych niby męskich, czuje się komfortowo.
12 marca 2014 21:17
olenka a mierzyłaś może też damską wersję? ciekawa jestem różnicy  😉 Pojutrze podjadę do decathlonu i zobaczę co i jak..

edit: aa jednak pokazuje mi na stronie, że nie ma ich w żadnym sklepie stacjonarnym. Muszę przejść się do sklepu biegacza i zmierzyć w takim razie  😉
smarcik, nie, nie mierzyłam damskich i nie mam porównania. Ale na mojej szczupłej w sumie stopie leżą idealnie. Jedno co, jeśli bez mierzenia chcesz zamawiać, to sugeruj się długością stopy/wkładki. Ja wzięłam numer 41 i 1/3. normalnie noszę 40tkę.
12 marca 2014 21:25
Ok, dziękuję za odpowiedź  :kwiatek:
13 marca 2014 06:51
smarcik, jak masz możliwość to idź i przymierz. Póki co nie dostaniesz nigdzie Speedcrossół tańszych niż 300zł 😉
13 marca 2014 06:53
Wiem, dlatego postaram się przymierzyć w sklepie a potem zamówię te z decathlonu 😉 szykuję portfel, mam nadzieję, że promocja się nie skończy :P
Hej ja ostatnio kupiłam te http://www.decathlon.pl/buty-do-biegania-w-terenie-damskie-kapteren-discover-id_8295050.html  jak na 1 buty do biegania są super wygodne,normalnie mam 41 ew. 41,5 te musiałam wziąć 42 😵
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
13 marca 2014 08:24
Ma ktos buty z Samsonite? 😉
Czy ktoś próbował przyciemniać pastę (takim kremem z pigmentem) buty z jasnej skóry? Są w sklepie zaczepiście wygodne lordsy. Z mięciutkiej skórki. W kolorze.... łososiowym... Brrr... No i są takie pasty w kremie z pigmentem. Pytanie czy da radę przyciemnić / ocieplić kolor. I to tak, żeby nie było plam.
Czy ktoś zna jakiś dobry (uczciwy) sklep online w którym znajdę Jordany flight 45 white? :kwiatek: i przy okazji, miała któraś z Was? albo zna kogoś kto ma i moze podzielić się opinią o nich?
Dzisiaj u deynn rzuciły mi się w oczy i wyglądają na niej nieziemsko, a miałam kupować w Anglii białe AF1 - teraz się waham 😀 Tam będą pewnie trochę tańsze.
naana, mam te Jordany od 4 miesięcy i trzymają się super, obecnie są to moje najwygodniejszy buty, więc zdecydowanie polecam 🙂
13 marca 2014 18:33
Mierzyłam dzisiaj Speedcrossy, to jest po prostu niebo pod nogami.. Ale uświadomiłam sobie, że mam kilka zdecydowanie ważniejszych wydatków, no i teraz jest dylemat  🙄
gabb. a mogę wiedzieć gdzie kupiłaś? i w jakiej cenie? 🙂
naana ja mam te buty już dwa lata i nadal sprawują się super 🙂 Bardzo dużo w nich chodzę, a pomimo to wcale nie straciły ani na wyglądzie, ani na wygodzie 🙂 ja je kupiłam wtedy w foot lockerze za 100€ 🙂
A mogę prosić o jakieś zdjęcie w nich?  :kwiatek:
Nie wiem tylko gdzie je znajdę, bo wyglądają na ciężko dostępne. Albo mi się wydaje..
naana, ja kupowałam je w FootLockerze, wtedy za niecałe 500 zł i nie było problemu z dostępnością, wydaje mi się, że nadal można je tam dostać 🙂 Zdjęcie mam niestety tylko instagramowe, tuż po kupieniu 🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się