Ja zaczęłam przygodę z Curly Girl Method. Ktoś jeszcze działa tak? Oczywiście nic się nie znam na tym i polegam na wrzucaniu składów w
https://www.curlsbot.com/ i patrzeniu czy coś wyskoczy niedobrego. Widzę zmianę na plus, ale przyznam że nie tak spektakularną jak się spodziewałam 🙁. Może to jeszcze przede mną? Napaliłam się jak szczerbaty na suchary widząc zmiany jak ta:
link 1link 2link 3Na razie naprzemiennie używam:
1. odżywki Tołpa green nawilżanie jako mój "szampon" i do spłukiwania + Nature Box Coconut Oil bez spłukiwania -> bardzo mi się podoba efekt, nawilżone włosy z dużą objętością
2. odżywki Petal Fresh Organics pestki winogron i oliwki jako "szampon" + Swiss Image Colour Care bez spłukiwania -> Swiss Image spoko ale Petal Fresh to była pomyłka
Dotychczasowe refleksje:
[list]
[li]moje włosy piją odżywkę "myjącą" jak głupie i po niecałych 2 tygodniach Tołpa jest na wykończeniu bo tylko po potężnej dawce przestaję mieć poczucie że nic nie ma na włosach 😜
[/li][li]moje włosy mają tendencje do szybkiego przetłuszczania się i to nie pomaga w niczym 🙄. Już przed przejściem na CG myłam włosy codziennie bo one tylko 24h wyglądają świeżo. Teraz kontynuuję tę samą częstotliwość bo nie da się inaczej - przy Petal Fresh nawet 24h nie dają rady i po południu/wieczorem wyglądają na przetłuszczone jakbym je trzymała niemyte tydzień 🙄. Przy Tołpie świeżość jest porównywalna jak wcześniej, czyli trzymają się 24h, a potem trzeba je umyć
[/li][li]z mojej przed CG kolekcji produktów do włosów uchował się tylko jeden szampon jako pierwszy krok metody CG. Swiss Image kiedyś używałam przed CG ale przy zmianie już go nie miałam. Wszystkie inne odżywki, które kolekcjonowałam, teraz czekają aż wymyślę co z nimi zrobić, bo wyrzucać żal. Szokujące było to trochę, biorąc pod uwagę że od dawna kupowałam tylko produkty dla włosów kręconych, zniszczonych i były to rzeczy z wyższej półki (Biovax, L'Biotica, odżywki do spłukiwania Nature Box, OGX, Wierzbicki&Schmidt, Aussie, John Frieda 🤔mutny🙂
[/li][li]już po tak krótkim czasie mi całkiem odbiło i właśnie czekam na przesyłkę z Devacurl i nie pytajcie ile mnie to kosztowało 🤔wirek:
[/li]
[/list]