Ja z kolei natknęłam się na takie cudo, nie mogłam się powstrzymać, by się nie podzielić: 😍
Uploaded with
ImageShack.us
wygląda jak hmmm... pomalowany 😉 taki mało rzeczywisty powiedziałabym. Mało realistyczny 🙂
katija raczej nie 🙂😉
Matka moich kobył byla ciemnoizabelowata 🙂 Tu niestety słabo widać, ale nie mam lepszej foty 🙁
katija raczej nie 🙂😉
🙁 zawsze mam nadzieje, ze moj sie okaze jakis niezwykly, a nie gniady, bo gniady 🙁 😉
kobyla odjazdowa! 🙂
katija, radzę jednak przestać mieć nadzieję. Poza tym z tymi oryginałami to tylko problem 😉. Wiem z doświadczenia...:P
Katija - ciesz się, bo kary i gniady to w cudzysłowie najczystsze rasy. Do melepety Maciek biegam co godzinę sprawdzać czy nic nowego nie pojawiło się w boksie. I tak rano upaćkany łypie swoimi dziwnymi patrzałkami. Dobrze, że jeszcze nie wykumał opcji tarzu-tarzu w błotku. Oryginały są ciężkie...
czesio, pokaz go w tym watku! powinien sie tu znalezc! 😀
[quote author=TaiMyr link=topic=1848.msg1275434#msg1275434 date=1327568734]
katija raczej nie 🙂😉
🙁 zawsze mam nadzieje, ze moj sie okaze jakis niezwykly, a nie gniady, bo gniady 🙁 😉
kobyla odjazdowa! 🙂
[/quote]
Przecież masz oryginała, niby wałach a ogier 😉
bardzo ciekawe maści 🙂
edit: usuwam zdjęcie bo widać Burzy bardzo przeszkadza 😉
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] calkowita zmiana tresci posta
aralimbo, wszędzie będziesz tym zdjęciem zawalać? i co w tym niesamowitego żeby wrzucać do wątku o ciekawych maściach i odmianach?
"Przypruszony śniegiem" - z ofert stanówki/USA 🙂
ja ostatnio natknęłam się na takie:
To ja wstawię mojego nowego rudego, bo maść śmieszna.
Zdjęcie wykonane jeszcze zanim go kupiłam, mam nadzieję, że autorka ani jeździec nie będą przeciwni 🙂
Norma, ten od ciebie to jeszcze pregi ma.
katija, rzeczywiście! Dopiero teraz się przyjrzałam 🤣
Wrzucam jeszcze takie cudaki (ogłoszenia - stanówka/sprzedaż, USA):
😍 💘
ten, to chyba siwek, ale i tak fajnie wygląda:
znalezione w ogloszeniach gdybym tylko miala kase od razu bym, kupila 😍
Matka moich kobył byla ciemnoizabelowata 🙂 Tu niestety słabo widać, ale nie mam lepszej foty 🙁
A pokaż te swoje 🙂
Pursat 😍 😍 😍 😍 😍 😍
zima cudnie wygląda ta grzywa 🙂 Ogon też ma jaśniejszy?
Ostatnio na photoblogu
www.kissofdown.fbl.pl trafiłam na takiego konia:
Jest świetny! 😍
P.S. To jest na pewno odmiana, nie blizna 😉
Nie wiem, czy już było... Jeśli tak, to bardzo przepraszam :kwiatek:
Ogier Natal Clasi (WB, 1996 / import. Brazylia):
Mam wielką prośbę- byłby ktoś tak miły i wyjaśnił mi (jak krowie na rowie ) łączenie się maści cremello i perlino? A dokładniej: np. kryjemy cremello kasztanem = ..... itd. itp. Albo jakiś mądry link, gdzie to znajdę- google mi same blogi i galopuje.pl wypluło
Kopyciak, mam taką stronkę po angielsku, jeśli Cię interesuje. To jest tabela o możliwych kombinacjach maści u źrebaków.
Jak chcesz to mogę Ci rozpisać jak to wygląda od strony genetyki 🙂
tylko napisz mi jakie chcesz konkretnie maści połączyć.j
Maśc cremello jest rozjaśnioną maścią kasztanową, poprzez działanie podwójnej kopi genu/allelu C[sup]cr[/sup] z locus C, czyli przykładowo kon cremello będzie miał genotyp aaeeC[sup]Cr[/sup]C[sup]Cr[/sup]
Perlino rozjasniona maśc gniada czyli przykładowo AaEeC[sup]Cr[/sup]C[sup]Cr[/sup]
łącząc ksztana z cremello
rodzice aaeeCC x AaeeC[sup]Cr[/sup]C[sup]Cr[/sup]
G: aeC AeC[sup]Cr[/sup], aeC[sup]Cr[/sup]
F[sub]1[/sub]: czyli potomstwo
AaeeCC[sup]Cr[/sup] i aaeeCC[sup]Cr[/sup]
w 100% otrzymamy izabelowatego źrebaka
Cremello x Perlino
aaeeC[sup]Cr[/sup]C[sup]Cr[/sup] x AaEeC[sup]Cr[/sup]C[sup]Cr[/sup]
G: aeC[sup]Cr[/sup] AEC[sup]Cr[/sup], aeC[sup]Cr[/sup], aEC[sup]Cr[/sup], AeC[sup]Cr[/sup]
F[sub]1[/sub]:
AaEeC[sup]Cr[/sup]C[sup]Cr[/sup] perlino
aaeeC[sup]Cr[/sup]C[sup]Cr[/sup] cremello
aaEeC[sup]Cr[/sup]C[sup]Cr[/sup] buro-cremello/smoky-cream (rozjaśniona maść kara)
AaeeC[sup]Cr[/sup]C[sup]Cr[/sup] cremello
czyli prawdopodobieństwo otrzymania źrebaka:
cremello 50%,
perlino 25%,
buro-cremello 25%
jak jest po angielsku:
gniady
gniadosrokaty
kary