Widział ktos gdzies może zdjęcie ochraniaczy Veredus Carbon XPro na końskich nogach ?? Zastanawiam się jak ten patent wygląda w praktyce, jak wysoko sięga itd. ??
A czy ktoś miał doczynienia z tymi ochraniaczami ? Zaciekawiły mnie. Ma to sens, sprawdza się w jakiejś sytuacji? Czy wręcz może przeszkadzac koniowi na skoku przy silnym zgięciu nogi?
chronią staw pęcinowy od przodu. Mój koń ma je wiecznie poobdzierane i poobijane i generalnie musi non stop stać w owijkach stajennych, ale ostatnio znalazłam te ochraniacze i myślę że byłoby to lepsze rozwiązanie. Problem tylko że nie można tego najprawdopodobniej kupić w Pl.
junona koń nie musi być zaboksowany żeby mieć z tym non stop problem, a stosowanie owijek stajennych w lato jest dość problematyczne.
Ja mam pytanie do osób które użytkowały ochraniacze Eskadron Pro Safe Memo. W opisie widnieje, że są one wyścielone pianką MEMO, która odkształca się zależnie od budowy końskiej nogi.
I teraz pytanie: czy jeśli kupię takie ochraniacze z drugiej ręki, to one po czasie dopasują się do nogi mojego konia, czy to wnętrze pozostanie już "urzeźbione" pod nogę poprzednika? Może idiotyczne pytanie, ale nie jest to dla mnie takie oczywiste...
też używam premier equine padokowych i jestem zadowolona 😉 tylko że po miesiącu używania zaczęły się lekko pruć na szwach ale po małej renowacji już nic ich nie rusza 😉
Szukam czegoś porządnego na padok, bo mój łoś wyczynia czasem takie cuda, że musi chodzić zapakowany w ochraniacze. A i tak mozna czasami któryś zadni ochraniacz odszukać dość daleko od padoku. Takie "materiałowe/kontaktowe" niszczy w trybie ekspres, a w skorupkach boję sie go trzymac x godzin na dworzu żeby sie nie obtarł, czy odparzył przypadkiem.
Urwało mi sie zapięcie w Olympicach, czy da się to jakoś naprawić czy trzeba szukać nowego ochraniacza? Przetarł mi się po prostu ten pasek i odleciał..
To są chyba te ochraniacze zabezpieczające przed owadami - w każdym razie wiem, że Horseware takie produkowało (tylko właśnie nie pamiętam nazwy modelu), wyglądały podobnie do tych na zdjęciu i na pewno GNL miał je w swojej ofercie... ale już nie ma i nie mogę sprawdzić, czy to na pewno te same. 👿 Ale tamte też były z takiej siateczki.
Klami, w tych ochraniaczach startował Geir Gulliksen podczas 3* GP, więc przeszkadzać obstawiam nie mogą 😉 kto mi natomiast powie do czego służą te 'opaski' na zadnich nogach? wiele koni je miało.
one są chyba neopreowe. takie jak ochraniacze kontaktowe itp. teoria z zadem... sama się nad tym zastanawiałam, ale czy aż tyle koni by wtedy w tym śmigało? poza tym dla koni słabo pracujących zadem zakładają i tak ochraniacze zaciskowe. ktoś powie ze 100% pewnością po co to 🤔