Mam z TMD nadchrapnik, ot zwykłego szweda ze skośnikiem. Fajny, dobra jakość skóry. Mam też puśliska, zwykłe (nie te w stylu feejumpowych) kupowałam jakoś rok temu i zauważyłam wczoraj że zaczęły mi się zlekka przecierać.
zembria, mam ich mono pusliska do skoków u super się sprawdzają. A kosztują niemalże polowe tego co takie same CWD
Czarny skośnik ze złotym (miedzianym) okuciem?
Szukam jakoś nieudolnie bo znajduje tylko brązy 😑
zembria,
Dzięki!
włąsnie temin dostawy jest taki że realnie przyjdzie po tym gdy będzie potrzebny 😉
Znalazłam na animalii 😀
zembria, oby Twoje ogłowie nie wyglądało jak moje po niewielkim użytkowaniu tego...
Obiś, No mam taką nadzieję. Z puślisk jestem bardzo zadowolona, tu skóra też wygląda porządnie. Zobaczymy.
zembria, może miałam pecha i felernie to wszystko zostało zabezpieczone. Nie mam pojęcia ale w życiu się z czymś takim nie spotkałam nawet przy dużo tańszym skórzanym sprzęcie. Na szczęście udało się to jeszcze uratować odsyłając do innej osoby do ponownego nadania koloru i polakierowania.
Tracę już nadzieję, pomóżcie 🙏
Szukam ogłowia jak z załącznika, z szerszym nachrapnikiem, anatomiczną potylicą, czekoladowy brąz plus złote okucia. Pokładałam nadzieję w KaWalu, ale wszystkie rurkowe i z lakierowanym nachrapnikiem 🙁
W załączniku zdjęcia modeli, które by były idealne, ale pierwsze jest tylko czarne, a drugie ma srebrne sprzączki i trochę poza budżetem 😀
Może komuś przychodzi do głowy jakiś model?
DSC_2671fb.jpg
SCHOCKEMOHLE-Oglowie-anatomiczne-CONCORD-Braz.jpg
Różowe złoto odpada, co do tych Waldhausenów, teraz mam Goldsmith właśnie, ale jest ciasny w nagłówku, takie dziwne to profilowanie, że najpierw łuk idzie lekko do przodu i uciska w ucho... Goldheart miałam w rękach, potylica tak samo profilowana niestety.
A miał ktoś może Hansbro Sport Jumeira? Jak z jakością w tych ogłowiach?
oglowie-hansbo-sport-jumeira-kolor-brazowy.jpg
zembria, Widziałam je na żywo, bardzo cienki ten nachrapnik jest w rzeczywistości.
<b>Siwaa,</b> a coś z Hooksa?
xxagaxx, Gdzie można te Hooksy obejrzeć? Google wyrzuca wszystko tylko nie to :P
Siwaa, mega polecam Hooksowe
Kupiłam od nich 2 ogłowia. Jedno służy mi nieprzerwanie 12 lat... nadal wygląda obłędnie, super skóra, mocne szycia, totalnie nic się z nim nie dzieje. Tylko naczółek zmieniłam
20190921_180818.jpg
Pooszukiwania św. Graala odcinek 49576 🤣🤦
Poszukuję nachpapnika:
- szweda/angola ze skośnikiem
- grubego/w stylu "bułka" - nie płaskiego. Może być jakkolwiek profilowany. Nie lakierowany, gładki.
- w ciemnym brązie
- chętnie z miedzianymi okuciami
- niesymetrycznego (!) - tj. z paskiem przechodzącym przez potylicę
Mój TMD jest niby spoko, ale jest właśnie płaski, na dłuższą metę boli mnie to w oczy... 🙄🤷
Klami, wolałabym dorwać "gotowca"
Moon, KenTaur? Miałam taki jak piszesz tylko czarny także brąz chyba tez maja.
Klami, hahaha, no właśnie to do mojego ogłowia Kentaur i... ów Kentaur nie robi samych nachrapników w brązie, o brązie z miedzianymi sprzączkami nie wspominając 🤣🤦
Moon, daw mag ci zrobi. Tylko musisz im wręcz "narysować" o co c,mon.
Czy słynny Pan Marek jeszcze szyje oglowia? Kilka lat temu zamawiałam i byłam zakochana w uszytym przez niego ogłowiu 😍 jakieś wskazówki jak dobrze zmierzyć? Jak mniej więcej wyglada cenowo oglowie u Pana Marka aktualnie? Kontakt tez by mi się przydał,bo wszystkie dane zostały w starym telefonie 🙄
Mierz po głowie. Ja mierzyłam po zewnętrznej powierzchni starego ogłowia i dokładnie o tyle było za duże. :P
Robił mi 2 lata temu.
Cześć,
Czy możecie polecić coś do 400 PLN czekoladowego, w rozmiarze COB na Fiorda klacz. Czyli coś kucykowego, słodkiego, mogą być różowe kryształki ^^' i przyzwoita skóra. Jestem fanką KaWal, ale dla tej dziewczynki nic nie znalazłam jak na razie.
Ile zwykle schną wam ogłowia po umyciu przed olejowaniem? W mieszkaniu - temp pokojowa
Mam w końcu jakieś zdjęcia CH Ontario 🙂
IMG_20210917_193942292.jpg
IMG_20210917_193731608.jpg
mishka, to zależy jak mocno zmoczysz. Jak wyczyścisz wilgotną ściereczką to po godzince spokojnie możesz smarować, jak pod kran włożysz i szczoteczką bedziesz czyścić, to najpeiej na nastepny dzień sparować dopiero.