z serii, co gdzie kiedy - z wiadomości na głównej stronie Volty
Trwa dobra passa reprezentanta Polski w ujeżdżeniu Michała Rapcewicza. Podczas Fest Der Prerde rozgrywanego w Wiedniu w piątkowym konkursie nr 10 - HOCHRIEGL-Preis - zajął on trzecie miejsce z wynikiem 73,250% zaś w sobotnim MANFRED MAUTNER MARKHOF TROPHY - pierwsze miejsce z wynikiem 75,500
nie wnikałam, może to już PO wygranej pokaz czy przejazd na bis? fakt faktem że w trakcie konkursu każdej klasy nie można zakładac owijek ani ochraniaczy, tak było od zawsze wedle przepisów - chyba że coś się zmieniło 😉
Bo to nie były oficjalne zawody FEI, tylko bardziej zawody rozgrywane w ramach pokazu w celu propagowania ujeżdżenia - dlatego też m.in. rozgrywane były tylko programy dowolone. W związku z tym nie obowiązywały ich pzepisy FEI i przypuszczam, że dlatego zezwolili na starty w owijkach, bo jakby nie patrzeć tak jest ładniej i obrazek jest atrakcyjniejszy dla oka laika.
Koniczka, xgosiekx a jake programy jadziecie?
Ja bym kurczę chciała się wybrać jako kibic, ale pewnie nie trafię z mojej wsi Chyba, że jakaś dobra dusza podpowiedziałaby mi jakimi środkami transportu najlepiej się tam dotelepać...
W podstawowych propozycjach było tylko N2 i N7, parę dni po ich opublikowaniu Aromer podał komunikat na swojej stronie i na dressage.pl, że na życzenie uczestników dodają jeszcze do programu zawodów N6.
Denisa Shultza można oglądać w Polsce na zawodach np.w Roleski Ranch.
Patrząc na niego zwróciłam uwagę,że tak klasycznie siedzi,ale nie wiedziałam,że taki dresażysta z niego dzielny.