30.08.2009
Zapraszamy na Zawody Skokowe w Humorku
Zawody rozpoczynają się o godzinie 13.00
Konkursy:
- "debiuty" - wysokość do 50 cm
- LL - wysokość do 80 cm
- L - wysokość do 100 cm
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!!!
więcej info:
http://www.klubjezdzieckihumorek.pl/index.htmbędzie ktoś?
efka, zorganizuj cos! 😅
hmm 😎 a obiecujecie że przyjedziecie? jak tak to mogę spróbować...
i jakimi konkursami bylibyście zainteresowani? 😉
efka, jesli byloby to na poczatku pazdziernika to ja bede! 😀 tylko ze niestety jesli o nas chodzi to szalu nie ma - L, moze jakies prostsze P, zobaczymy jak bedzie z powrotem do roboty po przerwie 😉
dobra wybierze się coś 🙂 spróbuję ekipę ogarnąć stajni skoro popyt jest 😉
efka będzie popyt będzie 💃 ujeżdżenie oczywiście? 👀
Powtórzę za krakowskim wątkiem 😉
KS BÓR Toporzysko
Zapraszamy zawodników i wszystkich zainteresowanych jeździectwem i sportowymi zmaganiami na towarzyskie zawody w ujeżdżeniu i skokach, które odbędą się w Toporzysku w dniach 29-30 sierpnia 2009.
Program zawodów
sobota:
09.00 – konkurs ujeżdżenia L1
15.00 – konkurs ujeżdżenia L2
niedziela:
09.00 – konkurs ujeżdżenia L10-R
12.30 – polowa msza święta
14.00 – KONKURSY SKOKÓW
konkurs nr 1 – 50 cm – dokładności bez rozgrywki
konkurs nr 2 – 80 cm – z rozgrywką
konkurs nr 3 – 100 cm – z jokerem
16.30 – pokazy kaskaderskie i kawaleryjskie
Po pokazach dekoracja i wręczenie nagród.
efka, widzisz, zaraz sie okaze ze te zawody to bedzie calkiem niezly interes! ;D
efka: ja jestem jak najbardziej na TAK jeśli chodzi o zawody towarzyskie u was na Bródnie.
hmm 🙂 dobrze wiedzieć 🙂
to będę Was informować, tylko oby pogoda wytrzymała jeszcze czas jakiś :/
efka, ja zamawiam ze 2 konkursy skokowe 😉
ejjj skokowymi to ja się nie zajmuję 🤣
Ja też jestem chętna.Oby tylko termin nie kolidował z innymi zawodami,na których będę startować.
29 sierpnia w Swadzimiu pod Poznaniem, odbędą się towarzyskie zawody w ujeżdżeniu.
propozycje :
http://www.swiatkoni.pl/events-display/1063.html wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy 🙂
no dobra..
wstępnie mam zgodę na organizację ZT w ujeżdżeniu na Bródnie.
Poproszę na PW bardzo wstępnie o podsyłanie kto ewentualnie byłby skłonny przyjechać.
Proponuję weekend 19 lub 20.09 ale w razie czego proponujcie terminy.
wstępnie myśleliśmy o konkursach:
1. L-10R
2. L-3
3. P-2
4. P-9
5. N-1
Czekam na feedback, od niego zależy w sumie czy w ogóle zrobimy te zawody 😉 szczegółowe propozycje powinnam mieć gotowe w weekend.
Buuu akurat wtedy wyjeżdżam na wesele🙁
Efka Wszystkie konkursy będą towarzyskie, czy tylko L'ki? 🙂
Efka nie lepiej na zawody towarzyskie dać jakąś łatwiejszą Nkę niż N1? N1 to bardzo trudny konkurs, nawet na regionalkach mało kto się na niego porywa, także nie wiem czy znajdziecie kogokolwiek przy towarzyskich. Ja bym proponowała zrobić N6 albo N7.
Efka Wszystkie konkursy będą towarzyskie, czy tylko L'ki? 🙂
wszystkie 🙂 i można w maskach startowac w razie czego :>
Koniczka: to taka propozycja, edytowalna jak najbardziej, na razie chcę zobaczyć czy w ogóle ktoś się zainteresuje N klasą.
Efka: jestem za.
Może by też jako nowość w Polsce (nowością nie jest w krajach przodujących w jeździectwie) zrobienie konkursu naj, naj, najłatwiejszego dla naprawdę początkujących par.
Mozna go nazwać roboczo L 0
Polega on na tym że konkurs odbywa się w grupie 3 osobowej która jednocześnie jedzie. Narrator czyta program. No i jedzie się wyłącznie stępem i kłusem. Bez galopów.
Wiesz N klasa a N klasa to jest różnica 😉 w N1 masz 8metrowe wolty w kłusie i galopie, ciągi w kłusie, zwykłe zmiany, dość trudne kontrgalopy. To jest program kucowy, także naprawdę nie jest łatwo go dużym koniem wymanewrować. Także ja bym nie dawała takiego programu na zawody towarzyskie, prędzej właśnie banalne N7 czy nieznacznie trudniejsze N6.
Wiesz N klasa a N klasa to jest różnica 😉 w N1 masz 8metrowe wolty w kłusie i galopie, ciągi w kłusie, zwykłe zmiany, dość trudne kontrgalopy. To jest program kucowy, także naprawdę nie jest łatwo go dużym koniem wymanewrować. Także ja bym nie dawała takiego programu na zawody towarzyskie, prędzej właśnie banalne N7 czy nieznacznie trudniejsze N6.
jasne 🙂
.... a przyjedziesz? 😎 🏇
Jakbym planowała przyjeżdżać to bym Cię nie namawiała na zmianę Nki - ja lubię hardkory 😁 🏇
no wiesz, zrezygnowałaś ze startów w tym sezonie przez maskę, a u nas można 😁 :kwiatek:
Jakoś zawody towarzyskie nigdy w kręgu moich zainteresowań nie leżały, zwłaszcza że nie mając własnego transportu wyjazd na zawody jest naprawdę dużym wydatkiem.
a na haku można jechać :P ? a tak serio, fajnie było by jak by jakieś skokowe towarzyskie były 😉
Ja na N walę z dwoma a jakieś skoki?
Plisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
No pogieło mnie na stare lata 🤔wirek: