kejti, wycięcia z przodu robi na pewno Kieffer, ale będą raczej głębokie siedziskiem i wysokie z tyłu (jeśli ofc nie zamówisz sobie indywidualnie szytego siodła, tylko będziesz poszukiwać używki) Podobny model z takim klinem nawet był, Kieffer Action.
Możesz skontaktować się z x-horse, też handlują ujeżdżeniówkami i może mieliby akurat coś podobnego.
Co zrobić jak Wintec w połączeniu ze skórzanymi puśliskami skrzypi?
Przerobiłam już 3 i każde skrzypią..
Czy powinnam kupić ze skóry syntetycznej i przestanie skrzypieć?
hej, czy ktoś z okolic Szczecina byłby w stanie sprawdzić mi siodło? 🌷 oczywiście odpłatnie... jednak cena jest na tyle atrakcyjna, że się zastanawiam czy to nie fake 🙄
_Gaga, niby tak, ale z drugiej strony dla jeźdźców bardzo początkujących lepiej coś takiego niż klepanie koniowi tyłkiem po plecach. Pytanie tez jaki faktycznie nacisk powoduje ustąpienie siedziska, babka na filmie dosyć mocno dociska. Może jak się usiądzie w to siodło to już samo z siebie się obniża i wtedy dosiadłem da się działać, a przy angolu czy innym „wypadku przy pracy” amortyzuje?
Fokusowa, jak się siedzisko za bardzo obniży, nie będzie amortyzacji. Mi się takie wynalazki totalnie nie podobają. Początkujący też zamiast uczyć się prawidłowego dosiadu i amortyzowania ruchów konia własnym ciałem - będzie korzystał z tego czegoś. Jak wsiądzie w inne siodło, może się mega zdziwić... pewnie ma toto jakieś sensowne zastosowanie, ale mi osobiście się kompletnie nie podoba.
Jak wypada rozmiarówka Amerigo w odniesieniu do Winteca lub Prestige? Dostałam rozpiskę czego szukać rozmiarowo i wychodzi na to, że rozstaw musi być 30, jeśli byłby to Stubben lub Wintec oraz 33 jeśli Prestige. Znalazłam przyzwoite siodło Amerigo 31, ale wydaje mi się mniejsze od chociażby mojego obecnego Kieffera, który jest za wąski. I już zgłupiałam 😅.