SIODŁA

kejti, - a masz jakieś fotki? Byłoby zdecydowanie łatwiej niż po samym opisie 🙂
Patrzyłaś na grupy facebookowe ze sprzętem?
To chyba model ibis ma być, co jakiś czas się pojawiają w ogłoszeniach - sprawdzalabym fejsa, olx i revoltowe ogłoszenia.
keirashara,

W poście jest zdjęcie. Mnie się wyświetla w każdym razie.
A dzięki za info o Facebooku, nawet nie przyszło mi do głowy, że coś takiego jest 🙂
kejti, - mi nie, kocham nowe forum 😂 niemniej na facebookowych grupkach już upolowałam kilka perełek sprzętowych.
Też nie widzę zdjęcia, ale chyba wiem o jakie chodzi. Takie?
Screenshot_20230112_204224_com.android.chrome.jpg Screenshot_20230112_204224_com.android.chrome.jpg
faith, Dokładnie 🙂
Dam tak, link do zdjęcia -
Moon   #kulistyzajebisty
13 stycznia 2023 07:49
kejti, wycięcia z przodu robi na pewno Kieffer, ale będą raczej głębokie siedziskiem i wysokie z tyłu (jeśli ofc nie zamówisz sobie indywidualnie szytego siodła, tylko będziesz poszukiwać używki) Podobny model z takim klinem nawet był, Kieffer Action.
Możesz skontaktować się z x-horse, też handlują ujeżdżeniówkami i może mieliby akurat coś podobnego.
Szukam kogoś kto zrobiłby przegląd siodła west najlepiej zachodniopomorskie ale jak trzeba to wyślę.
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
21 stycznia 2023 13:18
Co zrobić jak Wintec w połączeniu ze skórzanymi puśliskami skrzypi?
Przerobiłam już 3 i każde skrzypią..
Czy powinnam kupić ze skóry syntetycznej i przestanie skrzypieć?
hej, czy ktoś z okolic Szczecina byłby w stanie sprawdzić mi siodło? 🌷 oczywiście odpłatnie... jednak cena jest na tyle atrakcyjna, że się zastanawiam czy to nie fake 🙄
Gdzie w łódzkim/mazowieckim mogę oddać siodło na lekki remont? Zmiana wypełnienia i dopchanie poduszek?
Fokusowa, jak dla mnie zdecydowanie za duża amortyzacja, bo jak dosiadem działać?
_Gaga, niby tak, ale z drugiej strony dla jeźdźców bardzo początkujących lepiej coś takiego niż klepanie koniowi tyłkiem po plecach. Pytanie tez jaki faktycznie nacisk powoduje ustąpienie siedziska, babka na filmie dosyć mocno dociska. Może jak się usiądzie w to siodło to już samo z siebie się obniża i wtedy dosiadłem da się działać, a przy angolu czy innym „wypadku przy pracy” amortyzuje?
Fokusowa, jak się siedzisko za bardzo obniży, nie będzie amortyzacji. Mi się takie wynalazki totalnie nie podobają. Początkujący też zamiast uczyć się prawidłowego dosiadu i amortyzowania ruchów konia własnym ciałem - będzie korzystał z tego czegoś. Jak wsiądzie w inne siodło, może się mega zdziwić... pewnie ma toto jakieś sensowne zastosowanie, ale mi osobiście się kompletnie nie podoba.
Jak wypada rozmiarówka Amerigo w odniesieniu do Winteca lub Prestige? Dostałam rozpiskę czego szukać rozmiarowo i wychodzi na to, że rozstaw musi być 30, jeśli byłby to Stubben lub Wintec oraz 33 jeśli Prestige. Znalazłam przyzwoite siodło Amerigo 31, ale wydaje mi się mniejsze od chociażby mojego obecnego Kieffera, który jest za wąski. I już zgłupiałam 😅.
ontaria, każda firma niestety ma swoje oznaczenia, czasem nawet modele danej firmy różnia się tym jak leżą na koniu. Najlepiej niestety przymierzyć.
Amerigo to powinny być raczej sygnowane jak Albiony albo equipe, tzn Narrow, Medium, MediumWide, Wide.
ontaria,
Amerigo mają taką rozmiarówkę jak Equipe. M i co pół w górę albo w dół. Nie ma czegoś takiego jak 31 Amerifo
Okej, czyli już wiem, że powinnam dopytać o rozmiar. Nawet nie wiedziałam, że Amerigo literowo podaje 😅. No nic, najwyżej odeśle...
ontaria, są i literki i cyferki 😉
Faktycznie, racja, oni np M + 1 lub -.
Ale 31 to na pewno nie jest oryginalne oznaczenie leku.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się