... ślub :) ...
Udało się 😍
Nadal trochę nie dowierzam, ale wypaliło wszystko, co miało wypalić, zagrała pogoda, dekoracje, jedzenie, nasza nietypowa ceremonia i przede wszystkim goście, którzy w 100% rezonowali z klimatem, który chcieliśmy stworzyć.
Banany nam z twarzy nie schodzą!
1106.jpg
gratulacje !!!!
Wiecie, co... 14.08 będzie rocznica, a my dalej nie mamy filmu.
smartini, gratki ! Mnie to czeka w najbliższy piątek 😅😅
dzięki dziewczyny
Pati2012, musiały być! To był jeden z wyznaczników przy wyborze sali, miały nawet specjalnie zamówione zestawy pod kolor 'nas' 😉
xxagaxx, powodzenia!
smartini bosssssko 😍
xxagaxx powodzenia 💖
Ja znalazłam kieckę, także w sumie teraz jakieś buty, biżu pozyczę od siostry i będzie grejt.
Stanęło na długiej prostej bordowej, bez udziwnień 🙂
smartini, kolebka, nie dziękuję 🙂 Mam nadzieję że się uda, bo sobie wymyśliłam parę niestandardowych rzeczy 😀
Najbardziej cieszę się na pogodę, bo wiecie, pomorze słynie z tego ze wieje, leje i jest zimno 😀 a zapowiada się 22 na ślub i 26 na poprawiny 🙂 na drugi dzień ma być grill nad jeziorkiem, totalnie na luzie więc powinno być super.
xxagaxx, na pewno się uda, u nas prawie na każdym kroku było niestandardowo ;D i naprawdę, nic nie mogłoby się udać lepiej.
Trzymam kciuki za pogodę, my się idealnie wpasowaliśmy w okienko między ulewami i burzami
Czy któraś z Was miała bądź zamierza mieć w dekoracjach weselnych akcent koński/jeździecki ? Chciałabym wpleść na swoim weselu delikatny motyw koński (by nie wyszło kiczowato i było spójne z klasycznym stylem) i szukam inspiracji 😉
Nasz ślub i wesele wprawdzie odbędą się za rok, ale już zaczynam zastanawiać się nad otoczką.
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
22 czerwca 2022 12:23
Mistral, moja koleżanka miała na zaproszeniach i winietkach nadrukowany motocykl, wiec może w takim klimacie coś z koniem? podkową?
Ja nie miałam motywu końskiego, ale mój P. miał spinki do mankietów w kształcie podków
Safie właśnie myślałam nad czymś na zaproszeniach (np. rysunek powozu z nowożeńcami - chociaż my wybierzemy współcześniejszy środek transportu jakim jest samochód 😉 ) i ewentualnie flots w jasnych kolorach z numeracją stołów 🙂 Reszta to kwiaty w wazonach lub na ażurowych stelażach i jakieś stonowane kolory dodatków.
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
22 czerwca 2022 12:35
Dzięki safie, zapisałam sobie, może skorzystam z któregoś z pomysłów - np. ten z flot na krześle jako winietka wydaje się być ciekawy !
Tylko jeszcze mój narzeczony musi wyrazić zgodę na akcent koński 😀 bo on to nie koniarz, choć ma pozytywny, (acz bojaźliwy) stosunek do koni i chętnie mnie wspiera w moich jeździeckich zmaganiach.
ja bym jeszcze pomyślała o dołączeniu zbożowych kłosów do zielonych dekoracji 😉 bardzo subtelny akcent ale jednak kojarzący się z końmi, wiejską sielanką i takie tam ^_^
U nas był motyw 2 białych koni 🙂 Mój już mąż ma swoje dziecko czyli białego Mustanga, w którym ciągle coś grzebie, a mój zwierz życia też w końcu Siwy 😀
Mieliśmy taki motyw na zaproszeniach, na stołach, do tego zrobiliśmy sesję przed ślubem żeby ozdobić salę.
2 — kopia.jpg
287218527_740415180495404_2903420167224266194_n.jpg
xxagaxx, to przed chwilą był ten ślub :o
Piękny pomysł na zdjęcie i zaproszenia
Gratulacje 🙂
Pati2012, tak dopiero co 🙂 Wszystko się udało nawet nasz szalony 1 taniec 😀
Filmu tu nie wstawię chyba, ale mam fote. Goście musieli nam pomóc okna zakleic żeby było totalnie ciemno. Polecam ludziom co nie umieją tańczyć xD
received_416490963686797.jpeg
xxagaxx, genialny pierwszy taniec! 😂😂😍
xxagaxx, wow, jakie cudne miejsce na przysięgę.
yegua, dziękuje 😉 Mega się cieszę z wyboru miejsca na ślub, bardzo dużo samo miejsce zrobilo "uroku"
Ja może niekoniecznie w temacie organizacji wesela 😅 ale zabłądziłam dzisiaj myślami i utknęłam na jednym pytaniu - w jaki sposób ma się rozdzielność majątkowa do np. emerytury po mężu? 🤣
[...] Warunkiem nabycia prawa do renty rodzinnej jest pozostawanie małżonki do chwili śmierci męża we wspólności małżeńskiej. Zgodnie z wyrokiem Sądu Apelacyjnego w Białymstoku z dnia 25 października 2000 r., sygn. akt III AUa 410/2000, OSA 2001 nr 6 poz. 25 „pojęcie «wspólności małżeńskiej», przewidzianej w przepisie art. 70 ust. 3 u.e.r., obejmuje nie tylko wspólność majątkową małżeńską, lecz także więź duchową, osobistą, emocjonalną i uczuciową” (podobnie w wyroku Sądu Najwyższego z dnia 8 stycznia 1999 r., II UKN 320/98, OSNAPiUS 2000 r. nr 5 poz. 191). Istnienie lub nieistnienie faktycznej wspólności małżeńskiej należy do sfery ustaleń faktycznych, które pozostają w gestii organu ubezpieczeniowego. [...]
Czyli jeśli w chwili śmierci współmałżonka wdowa mieszkała razem z nim, nie byli w separacji i prowadzili wspólne gospodarstwo, to ma prawo do renty po mężu. Jeśli ZUS uzna inaczej, to musi to udowodnić.
Lanka Cathar dzięki, zaspokoiłaś moją ciekawość.😁
smartini, piękne zdjęcia! mega klimat
smartini, woow, niesamowite! 😍
smartini ale fajnie, jak pozytywnie. Ty, on, psy - super, pozytywna energia aż kipi. Ze zdjęć bije taki fajny spontan, taka radość z bycia tam i taki luz, a przy tym taka świadomość wagi wydarzenia, że wow. Szacun. I dla fotografki i dla Was.