A no właśnie, macie jakieś magiczne sposoby? Mam taką elektro czy tam turbo szczotkę i nie używam, bo jest beznadziejna do czyszczenia. Co z tego że zbiera z dywany kłaki, jak potem te wszystkie kłaki trzeba ręcznie wyskubywać, co jest czasochłonne i mało skuteczne w dodatku.
zembria, nie ma na to sposobu, chyba że producent zrobi demontowalną. U mne nie zrobił akurat więc nawet ręcznie się nie da i przeształa się obraczać bo włosy weszły pod głowiczki.
Perlica, - to jest zadanie mojego P., także szczerze mówiąc nie wiem 😅 ale mamy ten odkurzacz już rok i sprawdza nam się rewelacyjnie.
Ostatnio nawet siedział i czyścił, więc jakoś się na pewno da.
keirashara, tego nie wiesz, bo macie koty, a koty nie mają włosa długości 30 cm :-)
Perlica, - no coś czyścił, ale co i jak to mnie nie interesante póki działa 😜 sama też się w sumie kłaczę, a włosy mam zdecydowanie dłuższe niż 30cm 😂
Perlica, ja elektroszczotki co odkurzanie czyszczę żyletką i żyją dlużej
xxagaxx, nienawidzę odkurzać. Ale tak fest nienawidzę. Mam roombe, zwykły odkurzacz wyciągam rzadko. Jest obrzydliwie nieporęczny - niebardzo mam na niego miejsce w domu. Wkurza mnie ciągnie tego szajsu po mieszkaniu (mimo małego metrażu), kabel wkurza ale to przy pionowym przeboleję jak trzeba. Miałam kiedyś na wynajmowanym mieszkaniu pionowy odkurzacz, stał pod ręką a nie zabierał zbyt wiele miejsca. Używałam go znacznie częściej niż to co miałam teraz. Hałas dużo mniejszy, wygoda bez porównania, jedyny minus to że ciągnął jednak słabiej niż zwykły odkurzacz. Miał jeszcze odczepiany mały odkurzacz, więc mogłam meble i wysoko położone zakamarki odkurzyć bez problemu.
efeemeryda,
Kupiłam tego kärchera fc 4-4 i cóż powiem 😎 ale miałam brudną podłogę 😜 mega gadżet!
Kupowaliście używaną roombe kiedyś?
Muszę kupić drugi samojezdny odkurzacz, ja mam swojego starego mi robota i działa, choć pies uważa, że to target i łazi po nim. Takie rzeczy zawsze biorę nowe, ale jak roomby dają radę to w sumie czemu nie. Ile Wam żyją te odkurzacze?
madmaddie, Moja ma 8 lat i jest w dobrym zdrowiu 😉
U mnie tylko wiecznie wymieniam rolki ale to przez moje długie kłaki psie kłaki nitki i inne długie rzeczy to jak się owinie dookoła to raz dwa i te gumy przecięte
Kupuje też te rolki zawsze orginalne bo nie trafiłam na dobre zamienniki
Dzięks. To idę na olxa, ekologicznie tak 😀
Post został usunięty przez moderatora
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban permanentny
Komentarz moderatora: spam
Używa ktoś może frytkownicy beztłuszczowej (air fryer)?
ogurek,
Kupiłeś???
Ja stoję przed wyborem. Jest tyle wariantów, że nie wiem co wybrać.
Jednokomorowe, dwukomorowe z równymi koszami lub jednym większym a drugim mniejszym.
O dużej pojemności i mniejszej.
Ja pierniczę.
Kiedyś jak do sklepu robota czy pralkę rzucili to się brało to co przywieźli. Ech 🤣
szemrana, - mam jednokomorowego, co potrzebujesz wiedzieć? 🙂
Generalnie mamy od jakiegoś pół roku, używam dość często, szczególnie w lecie. Frytki robi się cudownie, ostatnio też podpiekałam sobie warzywka i fetę do sosu, zamiast grzać piekarnik i potem piec, to myk do frajera na 10 minut i gotowe. Fajnie odgrzewa pizzę czy wczorajsze kotlety. Super jest to, że w lecie nie trzeba grzać zwykłym piekarnikiem mieszkania, no i jest zwyczajnie szybszy.
Jedynie to mięso "od zera" w nim robi się imo średnio. Co prawda mojemu P. udało się z nim dość do względnego porozumienia w tej sprawie, ale wolimy używać patelni/piekarnika.
Mnie by się chciało i kurczaka i frytki zrobić jednocześnie. Bo jak widzę, że ktoś robi frytasy a potem piecze pałki z kurczaka to się zastanawiam czy mu te zimne frytki smakują 🙃
No więc zaczęłam myśleć o dwukomorowej.
A jeśli dwukomorowa to równe szuflady czy różne.
A może jednak jednokomorowa bo cały kurczak się zmieści.
I tak (urwał nać) od 2 tygodni się miotam 🤣
🤣🤣
Jest nas w domu tylko 2 dorosłe osoby. No nie kupię potwora z 10 litrami pojemności
szemrana, - no ja Ci powiem, że kurak idzie do zwykłego piekarnika, bo albo my nie ogarniamy w sprzęt, albo sprzęt w kuraka 😜 dla mnie go za bardzo suszy. Albo jest surowy, albo wyschnięty, a jak go zapierdziele tłuszczem coby nie wysychał to na grzyb mi beztłuszczowy sprzęt...
Fakt, mamy dość mały. U nas był głównie brany z myślami o frytkach i warzywkach, to robi top 👌
Teściowa kupiła jakiś czas temu air frayera z Lidla i jest zajarana jak gwizdek. 😁
szemrana, nie, nie ma gdzie tego w kuchni upychać 😉
U nas mieszka na kallaxie w przedpokoju, a przestawiamy do używania na blat czy nawet na płytę indukcyjną.
Ma 6l, a mimo to wchodzi, nie jest ciężki do przestawienia. Ogólnie polecam, nawet jeśli nie umiemy się dogadać co do kurczaka 😂 Dla dwóch osób taka wielkość wystarcza, ale faktycznie, na raz frytek i mięska nie zrobi.
20240905_122925.jpg