Kobitki... (antykoncepcja)

busch   Mad god's blessing.
07 listopada 2021 15:31
D+A, nie no, jasne, wybór antykoncepcji to chyba zawsze wybór mniejszego zła... Ja na szczęście dobrze toleruję hormony, więc mam większe pole manewru.

Bardziej odnosiłam się do postu Gieni-Pigwy, która przedstawiła spiralę jako "najlepszą z hormonalnych", w kontekście plastrów i krążków, bo "nie wyleci". Co nie jest tak do końca prawdą.
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
07 listopada 2021 16:51
Spirala ma najnizszy PI. O to chodziło.
Ja od 8 lat na tabsach jestem, ale też cały czas patrzę za alternatywą.
Dziewczyny, które mają implant, jak u Was było po jego zaaplikowaniu?
Chodzi o skutki uboczne, wiem, że to kwestia indywidualna, ale ciekawa jestem.
W implancie przeraża mnie jedynie fakt, że przy mocnej reakcji organizmu ponoć długo schodzi hormon.
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
01 grudnia 2021 12:39
Melanie, Pati2012, Ja mam implant od połowy lipca. Wcześniej kilkanaście lat na plastrach byłam. Przed założeniem implantu dostałam od ginekologa na 3 miesiące tabletki jednoskładnikowe, żeby zobaczyć jak zareaguję na taki hormon (ten sam co jest w implancie). Było ok wiec założyłam "czipa". Minęły już trochę ponad 4 miesiące, teraz jest ok, ale nie powiem tak z 2 miesiące po założeniu miałam lekkie problemy ze skórą i wypadaniem włosów. Kaszka na dekolcie, lekkie wypryski na twarzy. Włosy mi wypadały, głównie podczas wycia, ale dosyć sporo leciało. Teraz skóra i włosy już wróciły do normy. Przypuszczam, że tu nie sam implant a zmiana hormonów była przyczyną takich skutków ubocznych. A! No i tak przez 3 miesiące plamiłam, tak co 2-3 tygodnie przez tydzień mniej więcej. To też już się skończyło. Także po okresie, nazwijmy to, adaptacji organizmu, mam święty spokój. Implant sobie mogę zawsze pod skórą wymacać, żeby uspokoić "shizę" 😉 Nie mam okresu, nie muszę się martwić czy nie zapomnę zmienić plastra, wziąć tabletki itp. Zero stresu przez 3 lata 🙂 Polecam bardzo.
Włosy mi wypadały, głównie podczas wycia, ale dosyć sporo leciało.
zembria, domyślam się że chodziło o mycie, ale w pierwszym momencie miałam niezłą rozkminę xD
sorry za offtop
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
01 grudnia 2021 13:01
martrix, 🤣 mycia, mycia. Ale wyć też mi się chciało przez to 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się