ptyśmiętowy, na ZR wystarczy paszport hodowlany z ważnymi szczepieniami i licencja regionalna konia
Przyszedł czas na zmianę barw klubowych.
Musze wysłać pismo do klubu o wypisanie, opłacić zmianę barw klubowych. W przypadku zapisania się do nowego klubu będę musiała jeszcze raz się rejestrować jako zawodnik - czyt. znowu płacić?
Bajahorses, płacisz tylko za zmianę barw, nie musisz od nowa rejestrowac się - normalnie oplacasz licencje
Jak to jest ze zbieraniem oczek? Zaczynam w maju i mam czas do kolejnego maja? Czy z końcem roku suma się „zeruje”?
Gillian, od maja do maja przykładowo
W przepisach jest mowa o roku kalendarzowym zaś. Czyli do końca grudnia. Hmm.
Gillian, gdzie ty to widzisz?
Na pewno nie.
Coś mi zdjęcie nie wchodzi
16AB2583-835C-4CE3-B3CD-F355A23C7132.jpeg
Gillian, mylisz pojęcia klasy i uprawnień.
[[a]]https://pzj.pl/wp-content/uploads/2020/08/Warunki_Uzyskania_Uprawnie%C5%84_Sportowych.pdf[[a]]
[[a]]https://pzj.pl/wp-content/uploads/2020/08/Warunki_Uzyskania_Uprawnie%C5%84_Sportowych.pdf[[a]]
Mi chodzi konkretnie o oczka aby jeździć wyżej niż N ;-)
Gillian, przecież Ty jechałaś wyżej niż 120, więc masz 2 klasę?
Ja mam ale zrobiłam w pół roku - natomiast pytam dla kogoś, kto zaczął w połowie wakacji i teraz zrobił niby ostatnie oczko. Zdziwiłam się jak to jest liczone.
Gillian, jest tak jak napisałam. I masz to też w tym dokumencie, którego nie mogę podlinkować.
Gillian, masz 365 od pierwszego do ostatniego oczka.
Gillian, tylko pamiętaj, że za to że jest 12 miesiecy na to, to nie liczy się jak kiedyś, że wystarczy 1 faza w 2 fazowym na 0, obie muszą być na 0.
2 klasa.PNG
Sluchajcie, a gdzie teraz znalezc link do zakupu ubezpieczenia do licencji jezdzca? Byl a w tym roku nie ma. Widzicie gdzies?
Nie ma na str pzj, ale jak wejdziesz na Lendy.pl lub na stronę Willis to znajdziesz formularze online.
konstelacja ja zawsze wpisuje w Google pzj ubezpieczenie i mi wyskakuje jako pierwsze.
To chyba będzie głupie pytanie, ale muszę się upewnić. W końcu po wysłaniu 9 maili na 3 różne adresy dostałam uprawnienia III stopnia w ujeżdżeniu, ale mam powiedziane, ze będą widoczne w Artemorze dopiero przy wykupie licencji na 2023 rok. Ale że w moim super regionie w kalendarzu są zawody dwa razy w roku i nawet nie wiem czy na któreś pojadę i jest opcja, że tej licencji nie kupię w ogóle to rozumiem, że uprawnienia już mam nadane i to nie ma znaczenia kiedy wystartuję? Czy to tak jakoś działa, że je trzeba aktywować licencja? 😅
flygirl, tak.
Bo uprawnienia masz, ale na słowo ci nikt nie uwierzy.
Więc możesz pokazać roczne podsumowanie z Twojego ozj, zawsze jest lista kto co zdobył.
A własnie tak jak powiedzieli pokażą się w artemor jak kupisz licencję.
Tak tak, ja rozumiem ale chodzi mi o to, czy jak kupię licencje dopiero w 2024 roku, to mogę jechać te wyższe klasy normalnie , czy muszę kupić licencje już teraz, żeby to się aktywowali i pojawiło w artemorze.
flygirl, nie musisz kupować teraz, możesz w 2024 i wtedy będzie widoczne w artemor.
Czy na każdych zawodach regionalnych można wykupić licencję gościnną dla konia? Taką jednorazową.
Hermes, raczej w większości, ale najlepiej sprawdzić propozycje
Jakie kryteria trzeba spełnić żeby wziąć udział w zawodach towarzyskich w skokach? Domyślam się, że licencja regionalna/pzj nie są potrzebne ani dla konia ani dla jeźdźca? A ubezpieczenie?
mindgame, - badania lekarskie i ubezpieczenie, a u konia paszport z aktualnymi szczepieniami. Licencji Ty ani koń nie musicie mieć.