[quote author=_Gaga link=topic=64.msg1946596#msg1946596 date=1386526656]
nekti nie chce mi się wierzyć, że wysłodki (zwykłe) mogą być gotowe po 30 minutach we wrzątku, czy 2 godzinach w zimnej wodzie...
Sprawdź dokładnie. Wrzuć do miski z podziałką. Zalej wodą (tak aby było wg Ciebie 5 razy za dużo)... na prawdę pęcznieją jeszcze
Jeśli nie te 12 godzin - to z 8 na pewno
[/quote]
_Gaga Jestem z natury wścibska i ciekawska więc.. dokładnie tak zrobiłam - w litrowych słoikach, nie w misce 😉 -zaraz po kupieniu.
Nie chciałam przesadzić z ilością - podaję jako dodatek, a nie paszę podstawową.
Od lewej kolejno zalane zimną wodą, gorącą, wrzątkiem.
Po ok. 5 minutach od zalania:
Po godzinie:
Zalewałam: na 1 objętość wysłodków, 4 objętości wody.
Zostawiłam je wtedy do rana - byłam ciekawa jak bardzo to dalej spęcznieje ale nic się nie zmieniło w objętości i nadal była woda nie związana przez wysłodki w słoikach.
Tyle jeśli chodzi o eksperyment 😉
Do skarmiania, zwykle zalewam ciepłą wodą wieczorem dzień wcześniej.
Daję nawet więcej wody, bo później mieszam to z otrębami i łuską słonecznika.