wasze ulubione seriale
infantil, e, my normalnie That 70's Show oglądamy od jakiegoś tygodnia czy dwóch 😀 ale coś mi się gdzieś w sieci obiło, ze dostępność jest różna w zależności od kraju.
Spotify np. wie kiedy za granicą jesteś i wyłącza dostęp po chyba 2 tygodniach? A przynjamniej tak robił :P
No ja próbowałam jakieś 2-3 miesiące temu i nie dało rady 🤔 może coś zmienili. Sprawdzę u siebie. Przypomniało mi się, bo ostatnio oglądałam jakiś film we Włoszech, nie skończyłam i chciałam obejrzeć już w Warszawie do końca i nie mogłam...
smartini, welcome in my world :P Mam wrażenie, że im bardziej pojechany i bardziej zawiły serial i jego fabuła, tym bardziej mi się podoba xD
Narcosa wszyscy oglądają, zachwycają się, tak samo Breaking Bad, czy Supernatural (moja siora jest maniaczką) - a ja siądę, obejrzę 10min i e... o, na tvn7 lecą "Kryminalni" <3 :P
Dla mnie hitem był poza Westworld, Pozostawieni... Pustina (Tłum. Pustkowie) - na HBO leciało, czeska produkcja. Strasznie specyficzny klimat, ale mnie to wciągnęło.
infantil, internet, we wprawdzie dość starym wpisie (ale myślę, że nadal aktualnym) mówi, że niektórych produkcji nie było (a już są) lub nie ma, ponieważ inne podmioty w naszym kraju mają prawa do emisji. Czyli np nie było pierwszych 2 sezonów House of Cards ( momencie wejścia Netflixa do PL) ponieważ prawa do publikacji miało nc+. Może to dlatego nie było tego filmu w pl a był we Włoszech? Bo prawa jakiegoś dystrybutora im blokowały?
Moon mam to samo, mam ogromne wymagania względem seriali i wszystko traktuję jako luźny zapychacz, dopóki mnie naprawdę nie porwie (GoT np, sence8 też dawało radę a Westworld zmiażdżyło wszystko, hit nad hity i w końcu coś, co absorbuje moją uwagę i każe mi myśleć a nie tylko patrzeć). Supernatural oglądam z senstymantu ale też jako zapychacz, teraz np jak siedzę z psem u akurat nie robimy treningu ale nadal muszę zerkać/bawić się z nim to sobie włączam i oglądam kątem oka 🙂
I stwierdzam, że jesteśmy dziwni, zaczęliśmy polecaną przez znajomych "Suburrę", obejrzeliśmy dwa odcinki i wyglądaliśmy tak -> 0_o
Wczoraj odpaliliśmy "Narcos" i też... dwa odcinki się przemogłam ale jakoś bardziej interesował mnie telefon albo kłaczki mojego psa 🤔wirek:
Zdecydowanie nie moje klimaty.
Co Netflixowego polecacie, ale bardziej we współczesne klimaty kryminalistyczne/sensacyjne.
Siostra mojego P. polecała nam "Most nad Sundem" - gdzie to można obejrzeć?
U mnie to samo- Narcos w ogóle mnie nie wciągnął, za to mąż oglądał z zapałem.
Z kryminalistycznych to Mindhunter, podobał mi się. Ja to w ogóle lubię amerykańskie seriale. Mnie też polecono mi duńsko/szwedzki Most nad Sundem (The Brige) jest na Netflixie 😉 I czasami mam wrażenie, że niektóre ujęcia były kręcone w Polsce... Niestety, jeden odcinek trwa prawie 2 godziny, momentami się dłuży i też bardziej interesowałam się telefonem, a jak coś ciekawego się działo- to się okazało, że zgubiłam wątek 😉 Poza tym główna bohaterka to socjopatka i wkurzała mnie strasznie. Przemęczyłam jeden sezon i wzięłam się za "Dark", fajnie się zapowiada.
Hehe, francuski jest tragiczny, to fakt.
Mi też Orange... zupełnie nie podszedł, skończyłam po kilku odcinkach.
A czy ktoś może coś powiedzieć o Black Mirror?
Isilya, My Black Mirror oglądamy od czasu do czasu. Każda historia jest inna, więc raczej traktujemy jako krótkie filmy 😉 niektóre lepsze, niektóre gorsze, zależy od pomysłu na konkretny scenariusz. Generalnie opisuje niedaleką przyszłość i fatalne w skutkach efekty społeczne rozwoju technologii. Niektóre mnie poruszyły, niektóre zalatywały przesadyzmem i naciągactwem. Więc w sumie ciężko mi się wypowiedzieć na temat całości, bo pojedyncze odcinki oceniłabym między 5 a 7,5/10. Dla mnie nierówny i może starsze lub mniej internetowe osoby szokuje, mnie niespecjalnie.
Strzyga, o, The Good Place jest super 😀 no i jutro drugi sezon The Crown wchodzi
Właśnie obejrzeliśmy pierwszy odcinek "Dark" - mega! W połączeniu z muzyką wgniata momentami w fotel! O.O
Prawda? 🙂 A z polskim lektorem nawet ten niemiecki aż tak nie odrzuca 😀 I co trzeba przyznać, to w Darku jest też baaardzo dobra muzyka, świetnie dobrana do tego, co się akurat dzieje na ekranie. Ogólnie bardzo mi się podoba ten "trend" w serialach, że oprócz ciekawej treści jest też świetna ścieżka dźwiękowa.
Nie moge się pozbyć wrażenia zzynki z Kinga ale na mnie tez zrobił wrażenie! Zaintrygował, Bed oglądać dalej 👀
Isilya, o tak, muzyka jest prze-mega-kozacka. Mój P. najpierw skomentował "no co ty, wszędzie taka sama, jak się coś ma zadziać...." Po czym siedział z karpikiem do napisów końcowych :P
A to mnie Dark jakoś nie zachwycił. Jesteśmy już po całym sezonie i wbrew wszystkim opiniom, dla mnie nie był w ogóle mroczny. Niemiecki na plus, przyjemnie mi się oglądało, natomiast akcja w ogóle nie trzymała w napięciu, jakoś cały sezon taki mdły był. Wątek ciekawy ale mnie nie porwał.
Za to muzyka faktycznie była świetna.
a ktoś ogląda może Mr Mercedes? Bo ja wczoraj obejrzałam ostatni odcinek, i ogólnie serial bardzo na plus. Jedynie za szybkie zakończenie mnie rozczarowało
My z W. jesteśmy po 2 pierwszych odcinkach Dark. Strenger Things pochłonęliśmy od razu, z Dark chyba też tak będzie. Natomiast, moim zdaniem, te 2 pierwsze odcinki momentami mocno przewidywalne.
A ja zakończyłam Intruz, po angielsku Break, jaki oryginlany tytuł nie wiem, bo to serial belgijski (ha, ha, nie wiedziałam, że takie są 😉 ); Jeśli ktoś lubi filmy z zagadką "kto zabił", polecam. Dużo zwrotów akcji, morderca nieoczekiwany.
Ogladał ktoś Strzelca? (Shooter). Zwiastun interesujący i biję się zmyślami, co najpierw - Korona czy Strzelec.
Edit: Strzelec okazał się być filmem, nie serialem :wysmiewacz22:
Ktoś mi wyjaśni jak to jest z Netflixem, że niektórych filmów i seriali nie da się oglądać w Polsce, mimo że są na Netflixie? np. That 70's Show. W Polsce nie działa, ale jak jestem we Włoszech to z tego samego konta mogę oglądać bez problemu.
Spróbuj wejść przez VPN najlepiej na usa :P wtedy absolutnie wszystko co jest na netflixie jest dostępne.
Też pochłonęłam [b]Dark[/b]! Pierwsze 2-3 odcinki tak bez szału, ale dzisiaj jak włączyłam 4 to już poszło na raz do końca, mega mi sie podobało! Myślałam, że nie przeboleje niemieckiego ale jednak bardziej bolał angielski dubbing :P
zaczęliśmy Dark (2 i kawałek odcinka) - dzięki za doradzenie angielskiego lektora :P - i jest dobrze 😀 czekam na dalszy ciąg 😀
My jesteśmy na 5tym odcinku Dark i każdy jeden odcinek wgniata w fotel 😲 Prze-kozak!
Co prawda, ja się juz domyślam głównych wątków, tzn kto będzie kim i co zrobił w przeszłości, ale jak to w takich serialach bywa - może wyjść zupełnie odwrotnie 😉
Oglądam teraz Koronę. Bardzo mnie bawi Elżbieta i jej nieodłączna torebka. Jak pamiętam, zawsze jak publicznie się pokazywała, miała torebkę z dwiema rączkami przewieszoną na zgiętym przedramieniu. Nie wiedziałam, że także w pałacu, który bądź co bądź jest jej domem, też chodzi z torebką. 😀 Może to taki protokół, że królowa nie może rozstać sie z torebką?
trusia, ja ostatnio w radiu słyszałam, że narzeczona księcia Harrego już złamała protokół czy coś tam, bo pokazała się z dużą torebką przewieszoną przez ramię, a kobiety w rodzinie królewskiej noszą tylko małe, aby nie musiały podawać dłoni ani w inny sposób dotykać innych ludzi. Coś w ten deseń. Więc może w pałacu, skoro są tam też 'niegodni' dotyku królowej, to musi nosić torebkę? :P
No przecież służby bez liku, a służba na pewno niegodna 😉
Gdzieś czytałam, że Królowa za pomocą torebki komunikuje się ze służba i ze współpracownikami np. jak ma torebkę na stole to znaczy, że chce już kończyć spotkanie - maja to jakoś ustalone.
jaskierkowa, ua secret code 😀iabeł:
Czy "Ania , nie Anna" na Netflixie kończy się na 7 odcinku? Tzn. czy oni jeszcze będą coś wrzucać czy na razie koniec?
armaquesse, to ostatni odcinek pierwszego sezonu. Nie wiem, czy będzie drugi sezon.
Czy macie pomysł na Netflixa? Oglądam serialen lub filmy zazwyczaj w godzinach 11-13, próbuję obejrzeć American Crime Story albo Orange is the new black i ze 3 odcinki obejrzałam bez problemu. A kolejne ładują się do 24% i koniec, "mamy problem z dostępem do tego serialu, spróbuj później". I tak od tygodnia... Sprawdziłam w ustawieniach, internet hula, dostęp do serwerów jest. Co robić? 🙁
Scottie, dziękuję, właśnie o taka informacje mi chodziło :kwiatek:
Scottie, czyszczenie ciasteczek nic nie daje?
Ten Dark to jest horror?
Bo ja np Strange things drugi sezon obejrzec nie moge, bo po pierwszym sie bałam pójść do łazienki sama 😀