AliceHehe niezła kolekcja.
Sama pamiętam, że chorowałam na tego długonogiego niebieskiego z kolczykiem i nie udało mi się go zdobyć (miałam z tej samej serii różowego z kolczykiem). I te białe śliczne są. Może warto kontynuować zbieranie?
Moje stare koniki dawno temu wyrwała mi kuzynka, a od niej malutka bratanica - teraz ona ma już pokaźną kolekcję i hopla na MLP 😁. (Może jakiś taki mini mi został gdzieś na dnie pudeł 😉.
A ja od dziecka preferowałam jednak bardziej realistyczne koniki.
Może ktoś wstawić link do foty przykładowych koników z każdej generacji? Ciekawi mniei jak te chude wyglądały. Czy tak jak ten niebieski z kolczykiem? czy to inne były? A te przerabiane mlp są czadowe.
Wistra Poćwicz robienie bardzo dobrych fot swych koników, bo warto mieć super foty tego co się stworzyło - kto wie, może kiedyś Ci się przydadzą do stworzenia własnej galerii w necie itp. Może też warto kontynuować (na Ebayu całkiem ciekawe kwoty padają przy fajnych przeróbkach 😉 ). No i jestem ciekawa ostatecznego efektu aniolko-diablątka. Dobrze Ci to idzie 🙂 A odpowiednia ekspozycja jest mega ważna.
MaddieA które masz?
SankaritaTeraz luz bluz można zwierzaki Schleich sobie w niektórych sklepach netowych jeździeckich zamówić. No i w niektórych Empikach są stoiska -a do Empików głównie dorośli w końcu łażą 😉
A kolekcje rozkręcaj jak najbardziej.
----
Szkoda, że kolekcjonerstwo i modelarstwo jest tak mało w Polsce popularne, szczególnie w tematyce końskiej. A Ci którzy coś ciekawego zbierają często nie przyznają się do tego publicznie. Tymczasem na zachodzie to zazwyczaj powód do dumy, cieszący się szerokim uznaniem.
Przyznam, że sama delikatnie skrywam przed światem swe kolekcje. Dopiero jakoś na r-volcie postanowiłam się przełamać- bo tu w sumie masa nietypowych ludzi jest 😉 Na szczęście chociaż książki na półkach, nawet w większych ilościach nie są niczym nietypowym ( w PL, bo np we włoskich domach są dość rzadkim widokiem ).
A z ciekawostek kiedyś widziałam u znanego koniarza jego biuro i biblioteczkę z kilkoma wielkimi regałami calusieńkimi pełnymi książek o koniach. Pełną praktycznie perełek, do tego sporo literatury zagranicznej. 😜
Jestem mega Ciekawa wszelkich Waszych kolekcji końskich. Jakiś czas temu w
Końskiej Rewii Mody była mowa o zrobieniu wątku do pokazania naszych aktualnych kolekcji kompletów dla koni (fajnie gdyby były pokazane na jednym koniu, lub zestawienie kolekcji) - i ten wątek wydaje mi się , że powinien do tego się idealnie nadawać, taki jest między innymi jego cel. Więc wstawiajcie foty 😀
Na zachętę fota z netu czyjejś kolekcji padów Anky (foto ze str.
http://members.lycos.nl/ankypads/collecties2.htm ):
A w załącznikach
1 - inna budząca emocje kolekcja (fota z netu)
2 - wypasiona kolekcja modeli i rzeźb koni (fot. z netu)
3, 4 -przykładowe fotki modeli (fot. z netu - Ch.Nandell )