Zdjęcia z wypadów w teren. Reaktywacja tematu!
Dzisiaj to już było lato, a nie wiosna. Mój 23-latek przeżywa kolejną młodość i jest dość wesoło w terenach 😉 Dzisiaj prawie staranowaliśmy sarny
435399962_10219330049601539_4663151466500543440_n.jpg
Dzisiaj to już było lato, a nie wiosna. Mój 23-latek przeżywa kolejną młodość i jest dość wesoło w terenach 😉 Dzisiaj prawie staranowaliśmy sarny
435399962_10219330049601539_4663151466500543440_n.jpg
Sasini, Piękna ta dereczka i czaprak 😍 "moje" kolory. Gratuluję stażu razem!
ps. rzepak już u Ciebie kwitnie? 😱
zembria, w Wielkopolsce też, od ponad tygodnia 😆 i bzy i wszystko w koło
Pozdrawiamy z zielonych lasów
20240414_104650.jpg
20240420_161947.jpg
zembria, Dziękujemy 💕
We Wrocławiu, rzepak jest w fazie jak w tamtym roku w maju. Normalnie jakby ktoś czas przyspieszył. Żałuję że nie mam lepszych zdjęć ale wszystko jest już w pełnym wzroście
Nieźle! Tu też szybciej niż rok temu, no ale nie aż tak 😅
zembria, ostatnio jechałam w stronę Czarnkowa to tam dopiero kwitnie rzepak, pola jaskrawożółte wszędzie, w pełnym rozkwicie 🙈
U nas pola żółte już od dwóch tygodni 😅😅 zaraz po Wielkanocy zaczęło się powoli robić żółto...
Pati2012, jejku u nas bzy to samo, tak pięknie jest aż się prosi o jakieś sesje zdjęciowe
Aczkolwiek ten tydzień bardzo deszczowy, co w sumie jakoś mocno nie przeszkadzało w wycieczkach do lasu. Przyjemnie, zero robali, u nas błota praktycznie nie ma, więc idealnie🍀
Post został usunięty przez autora
Czy to się liczy? Jako teren i rzepak?
Mam czasowy zakaz jazdy konnej
IMG_2228.jpeg
Aleeeee Wam zazdroszczę tych rzepaków - u nas chyba nic nie ma w okolicy 😒
Za to w środku lasu pojawiło się nagle TO - dwa tygodnie temu jeszcze tego nie było 😅
Mój koń nie był zachwycony tym spotkaniem xD
IMG_7439.jpeg
mi się kiedyś z pobliskich krzaków wyturlały w zabawie 4 szczeniaki lisa idealnie pod kopyta ! koń już od chwili sygnalizował, że w krzakach coś się dzieje, ale największy zachwyt miałam, raz że lisięta były cudne to dwa trzeba było widzieć te liskowe OCZY jak zobaczyły nad sobą SMOKA 😂
zembria, o matko cóż to za pączek 😍
Wygląda top bardzo się cieszę, że wracacie już do normalności 😁
BUCK, zazdroszczę małych lisków, jeszcze nie widziałam na żywo
Nasz wczorajszy teren. Wandalka zaczyna w maju 33-ci rok życia i chodzi w tereny jako luzak. I rozrabia😁
IMG-20240510-WA0021.jpg
IskraADHD my jako wariaci terenowi, wpychający się w zadziwiające miejsca i gęstwiny widzieliśmy mnóstwo ciekawych zwierząt:
liski to perełka bo przypadek nie planowany, podeszłam kiedyś sarnę tak blisko, że widziałam futerko na chrapkach, rzęsy na oczach, orlika siedzącego na drzewie obejrzałam dokładnie w kilka okrążeń tego drzewa, polującą lisicę miałam o kilka długości konia od siebie, spacerowaliśmy obok rodziny bocianów 😉 tylko żurawie pokonały lekko mojego jak się zaczęły drzeć, bo się naprawdę zbliżyliśmy a to było, tak myślę teraz, ich miejsce gniazdowania 🙂
Przyszłam pomarudzić, bo robale taaaak żrą, że jeździć się nie da…
W lesie to w ogóle jest masakra, więc uciekamy trochę w drugą stronę i odkrywamy bardziej polne drogi. Dzisiaj zaliczyliśmy super teren, bo wreeeszcie znalazłam „tor” do galopu, o którym słyszałam wcześniej i jejuuuuu, ale to jest bajer! 😁
Pozdrawiamy uzbrojeni jak na Grunwald 😜
IMG_8892.jpeg
U nas też już ciągła ucieczka przed komarami... Ale jeszcze się bąki nie zaczęły.
Odpaliłam rose goldowe ogłowie terenowe. 😆 Ten tydzień to była idealna pogoda na jeździectwo u nas, 19-20 stopni, słońce i wiaterek. No ale mógłby już popadać trochę, nie powiem.
1000017343.jpg
Alęz macie piękne tereny! Zazdroszczę bardzo!! JA mam wiecznie wymówki, jak nie za zimno to za wietrznie. A teraz czytam, że już są robale w terenie i lesie. Ja już sama nie wiem kiedy ja tego mojego konia odpalę 😀
Już czasem starcza mi, że sobie na nią popatrzę i pomiziam chrapki 3 minuty ...
nokia6002, Nie jest źle z tymi robalami u nas, komary są, strzyżaki, ale nie jakoś dużo, nie ma problemu żeby normalnie pojeździć 🙂
IskraADHD, Dziękuję 😇
20240513_141428.jpg
Za to u nas z robalami jest całkiem przyzwoicie. Założyłam zbroje, a w sumie mało co latało. Były może ze 3 miejsca w lesie, gdzie było więcej robali. Także okolice Wrocka póki co stabilnie 🍀
Zdjęcie WhatsApp 2024-05-13 o 15.13.24_9f8a8889.jpg
U nas ten wyścig z komarami jest o tyle ciulowy, że są w lasku od razu obok stajni. Więc spokój ma się tylko 400 metrów stępa i trzeba już pozasuwać, bo inaczej gonią. Ale można je zgubić i na polu jest spokój. I niestety wracać trzeba pod bramę kłusem, bo jak koń już trochę spocony, to już żyć nie dadzą...
Fajnie, że jest jednak naprawdę zielono na moich i Waszych zdjęciach. W zeszłym roku kwiecień był tragiczny, wszędzie sucho.
Lootra, Equestrain's Handicraft, taśma ściągana na zamówienie, jak tylko zobaczyłam, że Biothane wprowadził ten kolor. 😆 Jeszcze żadna firma ogłowiowa nie wprowadziła tych trzech nowych kolorów do oferty, a ja już mogę ociekać rose goldem. 🤣
Halo, terenowcy! co to ma być, że nasz wątek spadł na drugą stronę? 🙄
Pozdrawiamy z Januszkiem z toru do galopu - idealnie równa i idealnie prosta prosta 😁 Nic tylko ruszyć galopem na początku i zatrzymać ma końcu.
IMG_9344.jpeg
infantil, Piękna galopostrada! 😍 Ile km ma całość?