telefony komórkowe
Magdzior, ja tez mam SE i jestem bardzo zadowolona 😉 pamięci faktycznie mało jak dla mnie, ale zgrywam na komputer i jakoś daje radę. Nic sie nie wiesza, nie psuje, przeżył nawet kopniaka od konia (tylko szkło hartowane poszło)
Moi drodzy czy ktoś uzytkuje telefon firmy meizu??
Dostałam służbową Lumie 625, nie ogarniam windy :/ czy ktoś używa tego telefonu? Miałabym parę pytań na priv.
Ja używałam jakiś czas 🙂 Jeszcze ją mam więc jakby co, pytaj śmiało.
Czy ktoś ma jeszcze obecnie i używa Samsunga Galaxy Mini? Jako że w tym roku unicestwiłam już dwa smartfony i staroświecką Nokię, której obecnie używam upuściłam milionkrotnie do wypadnięcia baterii (ale nokia jak to nokia - niezniszczalna) szukam czegoś, co dało by się w miarę obsługiwać jedną ręką, a przynajmniej pewnie chwycić ręką podczas wyciągania z kieszeni i na czym od czasu do czasu można by przeglądać internet (głównie re-voltę 🙂 ) No i jakoś tak wpadłam na Samsunga Mini 2 i mi się spodobał, zwłaszcza że używane można kupić za 50zł już. Czy da się na nim przeglądać forum i czy bateria trzyma dłużej, niż 12h? 😉
Facella, 625 i 925, pytaj, może pomogę
Miałam tym razem zakupić jakiś lepszy telefon, oczywiście prawdopodobnie nic z tego nie wyjdzie. Rozważam wszystkie marki.
Chciałabym, żeby telefon nie wieszał się po roku użytkowania, miał sporą pamięć wewnętrzną lub wejście na kartę micro, nie musiał być ładowany kilka razy w ciągu dnia, robił niezłe zdjęcia i filmy i nie był wielkości tabletu.
Pierwszą myślą był Iphone, ale obawiam się kompatybilności (nie mam innych urządzeń z apple) i przesiadki na IOS.
Potem do głowy wpadł mi pomysł z zakupem Xiaomi, ale słyszałam o braku polskiego intefejsu, problemem z serwisem.
Czy mogą wypowiedzieć się użytkownicy? No i gdzie najlepiej Xiaomi kupić?
A czy jest jakiś telefon z półki niższej cenowo, który byście polecali?
lusia722, półka niższa cenowo-to znaczy do jakiej kwoty szukasz?
lusia722 jakbyś jeszcze później rozważała Iphone - nie mam nic z Appla i daję radę bez problemu. 🙂 Co do niższej półki - mój tata, brat i koleżanka mają Huawei P8 Lite, są bardzo zadowoleni, mnie osobiście ten telefon też przypadł całkiem do gustu. 🙂
lusia722, ja tak samo z Apple nic więcej nie mam. iTunes można na każdy komputer sciągnąć i nie ma żadnego problemu 😉 a iOS jest bardzo prostym i fajnym systemem. 😉
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :kwiatek:
Początkowo chciałam przeznaczyć max 2500zl,
ale z racji nieprzewidzianych długofalowych wydatków wolałabym wydać jak najmniej. Ale jeśli nie da się kupić niczego sensownego to będę kombinowała.
lusia722, polecam xiaomi mocno 🙂 Za około 700 zł masz bardzo przyzwoity telefon taki jak redmi 3 pro. System powinien mieć polską wersję językową, najlepiej kupić na allegro i sprawdzić, czy ma oprogramowanie xiaomi global z j. pol. Nie polecam kupowania z polskiej strony xiaomi, masa problemów.
Lusia bierz xiaomi i się nawet nie zastanawiaj, obecnie najlepszy sprzęt w najlepszej cenie na rynku 😉 ja mam MI4C, mój facet Mi5, oprócz tego mamy Mi Bandy 1S i głośnik bluetooth z xiaomi i oboje jesteśmy mega zadowoleni ze sprzętu. Polski język jest, w tej chwili chyba każdy model go ma. Ja generalnie polecam sklep technos-online.pl (mają tez allegro), sprzedają oryginalne telefony i jest opcja że oni Ci instalalują Polskie oprogramowanie i nie musisz się sama w to bawić, na pewno xiaomi.com.pl jest sklepem odradzanym, zresztą na forum miui Polska możesz poczytać 🙂 i faktycznie jedyną osobą naprawiającą Xiaomi jest Acid we Wrocławiu.
Dokladnie - Xiaomi to bardzo fajny sprzet, zreszta jak wiele innych firm z Chin np. Meizu, LeTV, Oneplus
ja polecam jednak kupno bezposrednio w dobrym sklepie w Chinach - np. Goldway:
->
https://pl.aliexpress.com/store/group/Official-Global-Firmware/311331_509139600.html z tego co pamietam jest jaka mozliwosc aby ominac placenia vatu i cla u nic - maja magazyny na terenie UE 😉
i wybrac produkt z oprogramowaniem Global - w przypadku Xiaomi jest szybszy niz nakldaka Polska Miui
jezeli umiesz zmienic ROM itp w telefonie to bardziej od Xiaomi polecam LeTV 🙂
mozna duzo poczytac o tych produktach na telchina.pl 😉
a zapomnialbym - pamietaj aby najlepiej wybrac telefon z LTE - w koncu np w PLAY - jest bez limitu 🙂
Dziękuję za tak liczny odzew.
Niestety skazana jestem na t-mobile 😕, bo u mnie ma najlepszy zasięg.
Co do telefonu to nadal jestem w kropce, ale wnikliwie czytam, przeglądam.
Xiaomi bardzo mi się podoba, ale nie miałam okazji zobaczyć na żywo pomacać.
No i brak wejścia na kartę trochę może być dokuczliwy, ale nadal myślę mocno nad którymś.
Nie rozumiem - a co ma T-mobile do telefonu? - przypadkiem PLAY nie korzysta nadal ze wszystkich przekaznikow innych sieci? mi czesto wyswietla sie ze korzystam z nadajnika t-mobile 🙂
Jezeli dobrze pamietam to Redmi Pro ma wejscie na karte 🙂
ps.ja chwile poczekalby bo pewnie telefony znow beda taniec - wrzesien to wysyp nowych telefonow - szczegolnie w Chinach 🙂 Xiaomi ponad tydzien temu pokazalo Redmi 4 (jeszcze w tym miesiacu ma trafic do sprzedazy) a wczoraj chyba pokazali Xiaomi Mi 5s, w zeszlym miesiacu
Xiaomi Mi Note 2 z zakrzywionym ekranem 2K, do tego pokazano nowy Meizu Meizu Pro 6S, HUAWEI Honor 6X, LeEco Pro 3 (dawniej LeTV) 😉 oj beda spadki cen 🤣 🏇 chyba pozegam sie z iphonem 🙄
Podoba mi sie ze tam konkurencja naprawde walczy...u nas nowoscia jest skaner linii papilarnych w telefonie...u nich skaner tęczowki:
->
http://gadzet.telchina.pl/homtom-ht10-ze-skanerem-teczowki-oka/
Mam nadzieję że nie będziecie mieć pretensji do mnie o to. Coca cola ma promocję na darmowy internet w Play na kartę po wpisaniu kodu. Sama mam abonament więc kod mi nie potrzebny a może komuś się przyda 🙂 Kod: T3U797LFN77H szczegóły tutaj:
https://gigakody.coke.plPozdro 🙂
ChemiK, pozwoliłam sobie skorzystać 🙂 Dzięki! Internetu nigdy dość 😁 :kwiatek:
A proszę bardzo. Ale to w takim razie będę wrzucała takie kody 🙂
Czy ktoś ma jeszcze obecnie i używa Samsunga Galaxy Mini? Jako że w tym roku unicestwiłam już dwa smartfony i staroświecką Nokię, której obecnie używam upuściłam milionkrotnie do wypadnięcia baterii (ale nokia jak to nokia - niezniszczalna) szukam czegoś, co dało by się w miarę obsługiwać jedną ręką, a przynajmniej pewnie chwycić ręką podczas wyciągania z kieszeni i na czym od czasu do czasu można by przeglądać internet (głównie re-voltę 🙂 ) No i jakoś tak wpadłam na Samsunga Mini 2 i mi się spodobał, zwłaszcza że używane można kupić za 50zł już. Czy da się na nim przeglądać forum i czy bateria trzyma dłużej, niż 12h? 😉
rzadko tu zaglądam- rozważ Blackberry bold. ja kupowałam używkę tanią, teraz powoli myślę o nowym (Q20), ale to ze względu na wersję systemu i parę dodatkowych funkcji, które chciałabym mieć. mój 9790 ma o niebo lepszy dotyk niż dotykowce ze średniej półki cenowej, klawiatura fizyczna jest przewygodna, jest mały i jest bardzo dobrym telefonem dla kogoś, komu zależy na szybkiej komunikacji. System na początku trudniejszy do ogarnięcia, ale później człowiek docenia.
Gdybyś myślała o takim smartfonie- wiedz, że żeby go w całości skonfigurować (razem z mailem), potrzeba Blackberry Internet service (BIS- koszt zależnie od sieci).
Całkiem sprawdzone źródło podało dzisiaj info że w piątek Xiaomi wchodzi oficjalnie na polski rynek 😍 Będzie póki co 2 dystrybutorów, ale nie wszystkie modele będą dostępne 🙂
Nadeszła zmiana telefonu w abonamencie 😉
I tak oto pożegnałam Sony Z3 Compat (wspaniały telefon) i przesiadłam się na Samsunga S7 (jeszcze nie ma miłości :hihi🙂
Po dwóch latach walenia o różne podłoża, odbiciu farby na wszystkich narożnikach skasowałem szybkę wyświetlacza. Wydaje mi się, że mam jakieś ubezpieczenie, umowa było podpisana w 10.2014 ale teraz nie znajdę na to papierów. Myślicie, że Orange to ogarnie?
ogurek, znając Orange, to bedą robili wszystko, zebys tylko jak najwiecej zapłacił 😉
LG K8-ktoś coś powie dobrego lub mniej dobrego?
Mrowak, nie miałam, ale z tego co na szybko widzę-bardzo słaba bateria, tylko 1,5GB RAMu. To, parę innych drobiazgów plus jeszcze duża ilość obudowy na dole i na górze, przez co wyświetlacz jest dużo mniejszy niż mógłby być-dla mnie wykluczają telefon z brania pod uwagę. 😉
Potrzebuję porady... Po latach używania Nokii muszę zdradzić moją miłość... W sumie firma chyba najpierw zdradziła mnie stajać się Microsoftem :hihi. Moja Lumia 950 doprowadza mnie po prostu do szału, ciągle się wiesza, sama się resetuje, zmienia dzwonki... Co wybrać innego? Potrzebuję bardzo dobry aparat i raczej większy wyświetlacz, ale też bez przesady. Słyszałam ze Sony Xperia ma bardzo dobre opinię. A Samsungi? Od razu mówię że za srajfony dziękuję.
Potrzebuję porady... Po latach używania Nokii muszę zdradzić moją miłość... W sumie firma chyba najpierw zdradziła mnie stajać się Microsoftem :hihi. Moja Lumia 950 doprowadza mnie po prostu do szału, ciągle się wiesza, sama się resetuje, zmienia dzwonki... Co wybrać innego? Potrzebuję bardzo dobry aparat i raczej większy wyświetlacz, ale też bez przesady. Słyszałam ze Sony Xperia ma bardzo dobre opinię. A Samsungi? Od razu mówię że za srajfony dziękuję.
Seria Z Xperii jest niezawodna. My mamy Z3 compact. Mój narzeczony ciągle używa, ja myślę, czy się z nią pożegnać. Jedyne, co nam padło, to odkleiły się gumki w zapięciach do złączy, ale to nie ma wpływu na działanie telefonu.
Nic się nie wiesza, dobrze słychać podczas rozmowy. Moja miłość i będę polecać. Też przesiadałam się z Nokii :-)
No a teraz Samsunga S7, przyznam, że ciężko się przesiąść z malucha (compacta) na to ogromne coś, ale jakość kolorów i szybkości działania jest znacznie lepsza jednak od Sony :-) Ale to też po prostu nowszy telefon.
Używam telefonu dużo, ciągle internet, gry, smsy, aplikacje.
Uważajcie na szajsungi 7, wybuchają jak szalone ostatnio 😜
Ja również mocno polecam xperie z oraz xiaomi redmi.
wistra, ja właśnie zastanawiałam się nad Samsungiem S7, albo Xperia Z5. Brakuje mi prostej możliwości porównania specyfikacji, w Nokii było to zdecydowanie bardziej przejrzyste dla laików :P
Tak jak pisałam, u mnie telefon to głównie zdjęcia, internet. Potrzebuje dobrego i sporego wyświetlacza, bo często używam telefonu jak kompa.