Ik,
Słabe. Nie płaci z tego co mówili znajomi. Zresztą jak ktoś kto szuka pracowników co 2 tyg może mieć dobre 😜
Dodaj się na grupę GROOMS - the inside story. Tam jest rozległa czarna lista pracodawców zagranicznych 😅
Ja tez nie polecam. Nie tylko ze wzgledu na prace ale też trening koni.
Ik, jest szansa pojeździć i się rozwinąć. Wielu moich znajomych stoi i trenuje za granicą...
Mamy na forum kogoś(aktywnego😅😉 kto siedzi w USA z końmi ? 🙂
Hmmm… jeszcze swego czasu była plamkakochanie
rox, mieliśmy dwie osoby, ale kurde za cholere teraz nie mogę sobie przypomnieć.
Jedna siedziala w Teksasie, nawet u niej bylam w odwiedziny 😅 a druga gdzieś północ ale nie pamiętam gdzie.
xxagaxx,w Teksasie była Planta😅 też pamiętam. Ale sprawdzałam i nieaktywna kupę czasu 🤠
Z tego co pamiętam, że ElaPe też do USA wyemigrowała. Ale też wieki się nie odzywała.
ElaPe jest aktywna na insta na pewno. Uzytkownik elapedersen
Czy mamy kogoś w zachodniej części Niemiec lub w Holandii w Limburgii/ Brabancji Północnej lub okolicach? 🌷
rox, ja wróciłam 4msc temu, ale byłam w WA i MO
Holandia. Czy jest gdzieś jakiś rejestr stajni, klubów, ośrodków, gdzie można by pojeździć konno? W mojej okolicy i po drodze do pracy na odcinku ok 37 km jest kilka większych stajni, ale jeżdżę służbowym autem z innymi ludźmi i nie za bardzo mam możliwość zatrzymywania się by popytać, w najbliższym czasie chce kupić rower, wtedy będzie mi łatwiej. A może jest takie jak nasze forum?
Cześć, 2 pytania
Czy ktoś z was trzyma konia w pensjonacie we Francji, okolice Paryża?
Czy ktoś z was pracuje w jakiejś francuskiej stajni, luzak/jeździec, również okolice Paryża
Proszę o kontakt na pv, dziękuje 😊
Cześć, 2 pytania
Czy ktoś z was trzyma konia w pensjonacie we Francji, okolice Paryża?
Czy ktoś z was pracuje w jakiejś francuskiej stajni, luzak/jeździec, również okolice Paryża
Proszę o kontakt na pv, dziękuje 😊
Jak w tej chwili wyglądają koszty kucia na przody w Niemczech? I drugie pytanie, czy dając konia w trening i do sprzedaży trzeba się nastawić na kupno ubezpieczenia od kosztów leczenia (to poważny ośrodek nie krzak, zakładam że OC mają)? W UK każdy ma ubezpieczenie i koszty nawet jednorazowego dojazdu weta potrafią być bardzo wysokie jak na pokrycie z własnej kieszeni. Jak to wygląda w DE? No i czy są jeszcze jakieś ukryte koszty o których powinnam wiedzieć?
karolina_, kucie na 4 ostatnio 140e.
160e w Dolnej Saksonii. Ubezpieczenie ludzie maja swoje.
KaNie, mindgame, dzięki. Co do ubezpieczenia, to czy standardem jest ubezpieczanie każdego konia?
karolina_, mój ogierek w de ma ubezpieczenie, to nie jest jakiś duży koszt. Mogę ci wieczorem wysłać ubezpieczalnię i porównasz sobie pakiety.
Klacz która pojedzie za chwile też musi mieć ubezpieczenie.
karolina_,
Tak bo te ubezpieczenia są stosunkowo tanie, a uwierz mi ze nie chcesz dostać rachunku od niemieckiego weta.
I wielu ludzi ma ubezpieczenie z Allianz.
Ja mam w R+V
https://www.ruv.de/tierversicherung/pferdeversicherung/pferde-op-versicherung
Nie pamiętam którą opcję wzięłam 😅 na bank z OP (operacja) kolki.
Też mam w Allianz, ale chyba będę zmieniać bo moja opcja to zwrot do 10tys euro za operację w roku, a ostatnio jak pytałam w klinice w Berlinie to operacja kolki podrożała do min 12tys e..
Iskra w twoim ubezpieczeniu można robić zabiegi w klinice poza de?
KaNie, ok, dzięki - to jest ten sam system co UK najwyraźniej, rozumiem jak to działa. Jestem jeszcze na etapie dogadywania szczegółow prowizji itd, jeśli się dogadamy to pewnie będę pytać tu o konkretne oferty ubezpieczenia.
Czy może ktoś kojarzy jakieś godne polecenia stajnie w Graz (Austria) ?
Wymagania: hala, padoki, lonzownik, karmienie 3x, myjka wewnetrzna
Czy mamy kogoś kto jest/był na Litwie.
Muszę tam jechać "jeździecko" i mam kilka pytań.
Kto siedzi w stajniach Niemcy /Czechy ?
Mam kilka pytań 🙂