Stajnie w Warszawie i okolicach
W Cabrioli w miejscowości Górki koło Kącka
Ash a ile u was teraz kosztuje pensjonat ? Macie jakieś wolne miejsca ?
Czy ktoś w revoltowiczów stoi lub stał w stajni Przyleśna i mógłby mi służyć opinią? 🏇 :kwiatek:
Podbijam pytanie o stajnie Przylesna.
Na stronie wyglada to niezle, jest hala, calkiem blisko, padoki, niezle ogrodzenia.
Ktos stoi ? Jak to miejsce prezentuje sie w codziennej praktyce ?
Anderia, Oo i jechałaś już? Daje radę?
W Cabrioli pensjonat 1100zł, jest wolne 1 miejsce
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg1488620#msg1488620 date=1344500114]
Czy ktoś w revoltowiczów stoi lub stał w stajni Przyleśna i mógłby mi służyć opinią? 🏇 :kwiatek:
Podbijam pytanie o stajnie Przylesna.
Na stronie wyglada to niezle, jest hala, calkiem blisko, padoki, niezle ogrodzenia.
Ktos stoi ? Jak to miejsce prezentuje sie w codziennej praktyce ?
[/quote]
A to nie chodzi o Podleśną?
Ach zapomniałam o tym. Mi coś nie szło dodzwonienie się w ogóle. 🙁
Zu nie, nie mam takiej potrzeby, przynajmniej póki jestem "zmotoryzowana" 😀
Czy ktoś w revoltowiczów stoi lub stał w stajni Lider i mógłby mi służyć opinią?
zdublowany post zostal usuniety, byl zupelnie zbedny. pytanie zadalas w pierwszym. teraz poczekaj na odpowiedz 😤
Co myślisz o tym, żeby poczekać na odpowiedź?
angelika04, zalezy czego oczekujesz.
Ja stałam w Liderze 1,5 roku. Co byś chciała wiedzieć?
Do wszystkich zainteresowanych dojazdem komunikacją do stajni w Duchnicach:
Otóż tajemnicze przystanki przy pastwiskach okazały się przystankami na PKS jeżdżący od kościoła w Ożarowie do osiedla Staszica w Pruszkowie, przez Duchnice właśnie 😉 Jeżdżą tak mniej więcej co godzinę-dwie.
ale odkrycie 🤣
ja tym busikiem rok do duchnic dojeżdżałam - własnie do stajni z Pruszkowa 😁
Co mój refleks to mój refleks 😁
Ale prawda jest taka, że teraz przystanki są nowe, odświeżone i przede wszystkim w innym miejscu, więc można by pomyśleć, że w sumie wcześniej nie istniały. Jak będę to cyknę fotkę 🙂
Tylko dla CL. Zaistnieje więc wkrótce możliwość całodziennego padokowania. 🏇
Stary Zaborów nadal jedzie na zmęczonym życiem pastuchu. 🙁
Postawione ogrodzenie obejmuje z zewnątrz wszystkie padoki, zarówno CL jak i starego Zaborowa (w tej chwili postawione jest już ogrodzenie po "zewnętrznej" stronie padoków). Powierzchnia zajmowana do tej pory przez pastwiska została powiększona o obszar między jezdnią asfaltową a pastwiskami i to o ten teren chyba mogą powiększyć się padoki CL. Nie wiem czy padoki CL, będą oddzielone od padoków starego Zaborowa ogrodzeniem drewnianym czy nie, ale prawdopodobnie tylko pastuchem. Z moich informacji: ogrodzenie drewniane będzie postawione tylko po obwodzie zewnętrznym padoków, a podział wewnątrz na mniejsze padoki będzie przy pomocy pastuchów.
Padok, który nie wchodzi w zakres stawianego ogrodzenia, był powiększony i miał wymienionego pastucha w czerwcu br.
Mowa była o padokach widzianych z ulicy i takowe należą do KJ Corleando Land. To raz. Dwa- wg moich informacji na prośbę VerCor ogrodzeniem częściowo miały zostać też objęte Wasze padoki, w związku z wielokrotnymi ucieczkami Waszych koni, których i ja osobiście nie raz byłam świadkiem.
Wg moich informacji również Wasz pastuch nie był wymieniany w czerwcu br. Być może były wymieniane poszczególne kawałki pastucha, które dowiązywano do starego. Tyle ode mnie. Kto będzie zainteresowany, ten wpadnie w odwiedziny i sam oceni. 🙂
Od dawna mnie nurtuje pytanie co to za stajnia: widuję ją z pociągu jadąc w kierunku Radomia(Warki), za Piasecznem jakieś 10min. Padoki graniczą niemalże z torami, jest ich całkiem sporo, koni też niemało. Widać kryty lonżownik i halę, zewnętrzna ujeżdżalnia też jest. Co to za stajnia? Pytam z czystej ciekawości 😉
tak, to Iskierka.
a po prawej, 500 m dalej jest Stajnia Zlotkowskich 🙂
Dzięki kobitki 🙂 drugiej stajni nie zauważyłam, ale przy następnej podróży zapewne przykleję się do szyby żeby nie przegapić 😉
Z pociągu Złotków nie zobaczysz.
kasska, i raczej nie zauwazysz, jest przy drodze, przy ktorej jest wjazd do Iskierki. najpierw pastwiska, potem dalej zielony namiot - hala. raczej z pociagu w strone Warszawy latwiej dostrzec.
Mowa była o padokach widzianych z ulicy i takowe należą do KJ Corleando Land. To raz.
Dokładniej to pytanie było o ogrodzenie widziane z ulicy i tylko dlatego pokusiłam się o doprecyzowanie Twojej wypowiedzi. Opisałam stan faktyczny jaki jest na dziś, a nie będący w planach, prośbach itp. Nie bardzo wierzę, żeby ogrodzenie naszych padoków spowodowane było tylko prośbą VerCor, z prostej przyczyny - zajmują dużo większą powierzchnię niż wasze (wyższe koszty). Poza tym wszelkie prace przy grodzeniu wykonywane są przez dzierżawcę i pracowników starego Zaborowa. Ale nie to jest ważne, grunt, że coś się dzieje na plus 🙂
Wg moich informacji również Wasz pastuch nie był wymieniany w czerwcu br. Być może były wymieniane poszczególne kawałki pastucha, które dowiązywano do starego.
Akurat padok, o którym piszę był powiększany w okolicach czerwca i grodzony nowym pastuchem (stoi tam mój koń więc wiem).
Ale ile miejsc tyle punktów widzenia. Chętnych zapraszam do obejrzenia 🙂
No to wypowiem się, żeby informacja była wiarygodna 🙂
Otóż: Tak jak napisała Kammi oczywiście nie istotne jest to kto miał na to wpływ, ważne, że jest na plus. Nie mniej jednak nadmienię, że decyzja o ogrodzeniu powstała na wspólną decyzję właściciela obiektu i moją 🙂 Wykonawcy to nie dzierżawca starego Zaborowa , bo nikt tej stajni nie dzierżawi, tylko są to pracownicy właściciela całego obiektu, którym to zlecone zostało wykonanie ogrodzenia.
Co do pastucha w "starym Zaborowie" to na jednym z padoków być może został on założony nowy, na pozostałej części jest stary, powiązany zresztą z pastucha, który zdjęłam z mojego padoku, bo już się nie nadawał (charakterystyczny żółto-czerwony między in.). Ale nic to... ważne, że robi się nowe ogrodzenie i padoki mojej stajni powiększą się a konie z drugiej stajni niebędą biegały luzem po terenie i też będą na bezpiecznych wybiegach. Zresztą nie ma co dyskutować, wolałabym aby obie stajnie funkcjonowały bezkonfliktowo i bezpiecznie.
I tak jak napisała Kammi poprostu zapraszamy do nas, zawsze można wpaść, obejrzeć zarówno jedną jak i drugą stajnię, porozmawiać. Zobaczyć konie, padoki i wszystko inne w Zaborowie 🙂
I chyba to na tyle z mojej strony.
Absolutnie nie chciałabym niczego reklamować ani też negować czy odradzać. Kto będzie miał chęć poprostu wpadnie.
Reklama - zapraszamy do odpowiedniego działu
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] Nagminne ogłoszenia w niewłaściwym dziale
właściwe miejsce na reklamę 🤔
temat watku: stajnie w Warszawie i okolicach,...to chyba wszystko w temacie 😉
jakby nie spojrzec...
jest to informacja dla srodowiska jezdzieckiego,tyle samo,co bym napisala...
"znalazlam taka informacje o stajni "x" ,co o tym sadzicie"
jest to forum dyskusyjne o stajni,dlatego tez czekam na opinie(jak zaznaczylam w tresci)
w tym watku roi sie od propozycji stajni i to nie jest reklama.jesli dany osrodek cos zmienia,organizuje to wydaje mi sie,ze wlasnie ten watek jest odpowiedni