Ooo, Opolanka, widze znajome konisko 😉 Pamietam go jeszcze z czasów, gdy jezdzil na nim Bartek Lasak.
wątek zamknięty
Hiacynta - to i Tobie jest znany 😉 proszę proszę 😉 świat jest mały 🙂
opolanka - ale booooski 😍 gdzie stoicie? 💘
opolskie 😉
Ninevet - No sęp jak sęp, postaram się teraz więcej fotek wstawiać. A jak przyjedziesz Dużego odwiedzić, to sama weź jakiś aparat 😉
Zairka podoba mi się maść Twojego zwierza 🙂 zwierz z resztą też 😉
wątek zamknięty
opolanka a najlepsze jest to że w paszporcie ma wpisane gniada 😂
wątek zamknięty
hahaha ale co, wyjaśniała? Bo własciwie nie wiem, jak jej maść nazwać - siwy brązowy? 😉
wątek zamknięty
generalnie abrdzo mądry był ten kto opisywał ja... skoro matka i ojciec siwy a źrebak rodzi sie gniady to można bylo wpasc na to ze ona tez będzie siwa 🤔wirek:
wątek zamknięty
Niekoniecznie. Nie ma przecież gwarancji, że z dwóch siwków wyjdzie siwy źrebak.
wątek zamknięty
tam byla lonza i kantar??!! 😲 😲 😲
no ja też się zdziwiłam
wątek zamknięty
Niekoniecznie. Nie ma przecież gwarancji, że z dwóch siwków wyjdzie siwy źrebak.
Pursat prawda, ale w momencie jak byla opisywana do paszportu juz byla w siwiźnie
chociaz na tym zdjeciu kiepsko widac
wątek zamknięty
To Impresja, klacz uratowana przed rzeźnią:
wątek zamknięty
Kozirka1991 wszystko fajnie, pięknie, ale mamy tu edycję 🤬 Bądź łaskawa jej używać
wątek zamknięty
Dokladnie Lostak wiecej fot! 😀
Polonez fajnie tak - luzacko.
Znalazlam dzisiaj fote mojego trzylatka ogra. Jutro sprobujemy naszych sil na zawodach:
Zaryzykuję (może dlatego że już pora późna) komentarz do Anki, chociaż oczywiście ten wątek nie należy do komentowanych. Ale chciałabym skomentować komentarze wszystkich zachwyconych "powiewem zachodu" itp. 😉 Moi drodzy. Zauważcie, że Anka na zdjęciu ma słaby dosiad. Jestem pewna, że gdybyście nie wiedziały, że jest to Anka, i że jeździ ona w Niemczech konie niejako zawodowo, padł by komentarz "Płytki dosiad. Pracuj nad głębokim dosiadem". I słusznie. Zauważcie też, że koń nie wkracza pod kłodę, można na zdjęciu przewidzieć, że zad nie jest zbyt aktywny. Koń jest przodem zbyt krótki, zbyt wysoki, a zadem za mało aktywny. Ręce Anki są zbyt wysoko, do tego prawa ręka jest przełożona nad grzywą - błąd, bo wtedy skręcone są ramiona, i obciążony za bardzo lewy pośladek. Itd. Itp...
Jednym słowem: Nie wszystkie konie z "Zachodu" to dobre konie. Nie wszyscy jeźdźcy z Zachodu to dobrzy jeźdźcy. W Niemczech jest więcej koni, więcej jeźdźców i więcej ośrodków, zarówno szkoleniowych jak i hodowlanych, stąd często nas Niemcy wyprzedzają: ilość wyłania jakość; tego wyboru w Polsce nie ma. Umiarkujcie więc zachwyt, bo wam zaręczam, że mimo że mam tutaj LK III (ostatnio spadłam do LK IV), niejeden z was by mi w Polsce na polskim koniu i w polskich warunkach "tyłek objechał"; mnie i mojej "przemyślanej selekcji hodowlanej" w postaci stukniętego wałacha. 🙄 Słowem: Szanujmy siebie, w sensie Polaków. Ot, może troszkę patriotycznie wyszło 🤔
edit: Niestety nie mogę zacytować zdjęcia.
wątek zamknięty
incognito, ty masz fiordka w okolicach Piaseczna, dobrze kojarzę? gdzie?
wątek zamknięty
to my raz jeszcze. dzisiaj prawdopodobnie czeka nas powtorka z rozrywki 🏇 😜

wątek zamknięty
😵 😵 😵 😵
rewelacja, ja na razie mogę tylko pomarzyć o takim luksusie
wątek zamknięty
galopada- ehhhh.... ja też moge pomarzyc o takiej scenerii.A młody ciasteczko 🍴
wątek zamknięty
Burzaniet 😀 moje to kn po xx i stoimy niedaleko Wrocławia 🙂 w KR a moze i tutaj dałam fotki z jazdy gdzie juz nie przypomina tak fiorda jak na tych fotach 😉
wątek zamknięty
armara super! Piękny maluch 🙂
wątek zamknięty
Brzask wow ale się chłopak zmienił, na plus oczywiście, a komplecik the best 😉
wątek zamknięty
Brzask- pięknie, konisko boskie i ta długa grzywa miodzio 😍
wątek zamknięty
brzask fantazja ale zmiana! puchna az milo!
wątek zamknięty
dzieki dziewczyny, ja tam nie widze zadnej zmiany ale moze dlatego widuję go dosc czesto, poza tym nie wiem skad bo ostatnio malo pracujemy no i mam sporo naparwiania bo wreszcie poszedl tam gdzie jego przeznaczenie. suma sumarum cofnelismy sie w pracy.
Za to z rudym troche do przodu:

wątek zamknięty
Fantazja- czwarta fota świetna :-)
Galopada- my w tamtym roku z forumową Fantazją bawiłyśmy się w wodzie. Jak tak patrzę na Twoje zdjęcia, to nie mogę się doczekać powtórki w to lato :-)
Brzask-ładne obrazki. Pięknie młodemu w fiolecie :-)
Alkazar z dzisiejszej lonży:

wątek zamknięty