Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym
Chuda, ja mam Tako i jestem zadowolona. I Julka też. Teraz już przesiedliśmy się właściwie na spacerówkę-parasolkę, ale prawie 2 lata codziennie był używany. Nasz łatwo się składa, miał dużą gondolę i kosz, pompowane koła, skrętne z przodu. Spacerówka kładzie się na płasko. Stosunek jakości do ceny bardzo dobry. Po złożeniu gondola mieści się w kołach, poodbnie spacerówka (ja woziłam odwróconą do góry nogami). Nie zajmuje dużo miejsca. Z tym, że ja mam kombi.
Dziewczyny, nigdy tego nie robię, ale ta historia poruszyła moje serce, a że jest to dziewczynka z moich okolic, jeśli możecie i macie ochotę, zachęcam do pomocy:
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150429/POWIAT04/150429414
Dzieki dziewczyny za opowiedzi. Kg to dla nas zaden problem bo i tak nie mamy za duzo schodow. Wozek musi byc duzy bo zarowno ja jak i maz jestesmy wysocy wiec i dzieco pewnie bedzie duze 😉 plus do tego przy innych wozkach maz kopal w wozek- za dlugie nogi ma hihi. Ten i drugi wozek tez z tako ale nie wrzuce linku bo pisze z telefonu nam najbardziej odpowiada. Wiec przy tej firmie zostaniemy. Bardziej ciekawi mnie ta amortyzacja, czy az tak duze amortyzatory sa plusem czy minusem
Według mnie duza amortyzacja jest plusem 😉 bo mam wózek zwykły "sztywny" i tyle z niego korzystamy...ile jesteśmy w miescie(rzadko) a wózek z pompowanymi kołami i amortyzacja - do tej pory sprawdza się rewelacyjnie przy długich spacerach (choćby tylko służył do więzienia zakupow 😎 bo Krzys spore odcinki pokonuje na nozkach).
tuśka jak tam? Doczekalas się dwóch kreseczek na teście? Bo u mnie lipa 🙁
Dostałam okres...ponad tydzień pozniej i co prawda trwał tylko dwa dni... Ale jednak byl 🙁
kasiulkaa25, chyba tuśka 😉 Bo zduśka raczej, z tego co pisała, o drugim nie marzy (a może się mylę, hehe) 😉
termin potwierdzony, 8 maja.
Mam stan psychiczny agonalny 🙁
maleństwo juz poprawiłam :kwiatek: przez telefon ciężko ogarnąć pisanie 🤔 zły nick zapamiętałam 🙄
nika77 bedzie dobrze... Nie martw się na zapas! (choć wiem, ze łatwo się pisze...)
Chuda, my mamy wózek w zupełnie innym stylu, więc o tym konkretnym modelu (amortyzacja) nie mogę nic powiedzieć.
My mamy ten:
Tako Captivaale nie mam żadnych zastrzeżeń.
I duża gondola (83cm długości) była jednym z ważniejszych warunków zakupu.
my myślimy jeszcze nad tym
http://tako.net.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=264&virtuemart_category_id=34 ten na pewno się zmieści w samochód ten pierwszy nie wiemy. Musimy jak będzie więcej czasu podjechać do sklepu i sprawdzić 🙂
Podpinam się o apel Opolanki - pomóżmy Zuzi! Ja już wcześniej pomogłam i na pewnie jeszcze pomogę. Malutka poruszyła moje serce.
Dzięki za kciuki dziewczyny, na razie dalej nie wiadomo co jest naszej Oliwce
Chuda, długo myślałam nad Tako City Move. Ładny, pakowny i bardzo wygodny do jazdy się wydawał.
Ponawiam prośbę o skracanie linków!!!
tuśka jak tam? Doczekalas się dwóch kreseczek na teście? Bo u mnie lipa 🙁
Dostałam okres...ponad tydzień pozniej i co prawda trwał tylko dwa dni... Ale jednak byl 🙁
Niestety nie,mialam jak ty tylko trwal dłużej i meeega bolesny.
Moja mama ostatnio mi mowila, ze gdzies czytała o tym ze maj to najlepszy miesiąc na staranie się o dziecko, ze względu na jakieś tam fazy księżyca czy cos hehe.kocham moja mamę🙂
Chuda jestem na świeżo z przeglądem wózków, bo w sob z siostrą robilysmy research w "mama i ja". Ona potrzebuje wózka z ktorym bedzie mogla podrozowac komunikacja miejska, wiec lekki, skretne kola, ale terenowy i stanelo na Maxi Cosi Mura plus. Jest ciezszy ok 15 kg, ale rewelacyjnie sie prowadzi i wyglada tez dobbrze. Myslala tez o Jedo, ale pan zniechecil ją mowiac ze spacerowka wygląda "wsiowo" (jego slowa).
TUŚKA, potwierdzam!!! U mnie maj był tym szczęśliwym miesiącem, a za 10 dni synek bedzie miał juz 3 miesiące 🙂
Trzymam kciuki!
agulaj79, pffff pan się powinien w czoło puknąć najpierw.
Spacerówka w Jedo jest prosta bez zbędnych bajerów. I to co istotne jest wygodna dla dziecka.
Obszerna rozkłada się zupełnie na płasko.
Chuda, strasznie maly kosz na dole. Chyba, ze nie planujesz zakupów z wozkiem lub dłuższych spacerów.
Cierp1enie, dziękuję :kwiatek:
Uwaga quiz - kogo widzimy na zdjeciu? 😉
No aszową 😉 Podziwiam Was za to motanie, szczerze podziwiam...mnie przerosło 😉
Jaki wielki Jasiek! 😀
(Poznaję żółtą stopę na chuście!)
Ja też poznałam 🙂 A Jasiek to jak na niedojadka ma zbyt wystający brzuchol i pulpeciaste nogi, szafirowa - ciągle ściemniasz z tym jego niejedzeniem ;PP
Agata-Kubuś, ja mam wózek podobny do tego, który podlinkowałaś pierwszy, tyle że Tako. Wiele osób (które zresztą nigdy takiego wózka nie miały 😉 ) odradzało mi jego zakup argumentując to właśnie tym, że jest ciężki nie ma skrętnych kół, a ja Ci powiem, że dla mnie akurat to, że koła nie są skrętne jest plusem. Z wózka jestem bardzo zadowolona. Wszędzie wjedzie, wygodnie się prowadzi. Jest naprawdę super, a zabieram go w ciężkie tereny.
dziewczyny wstawiłam na bazarek huśtawkę/bujaczek elektryczny gdyby ktoś był zainteresowany polecam 🙂
Muszę spróbować spowijania w takim razie. A kiedy wprowadzałyście sztuczne mleko? bo mnie na koniec dnia brakuje pokarmu. Postanowiliśmy zrobić butlę. Tym bardziej , że każdy mówił ile nam maluch prześpi po butli. Przy piersi wstaję co 2h. Nastawiłam się na sen, a tu 2,5 h i pobudka. Zastanawiam się czy to wina marki mleka? Emilka wypiła 90ml, więc bardzo dużo.
Donia Aleksandra, to nie jest wina marki. Małe dziecko je często i nie ma to znaczenia czy dostaje butle czy cyca. A napisz dlaczego sądzisz, że brakuje Ci pokarmu wieczorem?
Kurczak odciągam i widzę , że po całym dniu nie jestem w stanie uciągnąć 30 ml. a z rana 70ml.
kenna, bo on ostatnio je normalnie- gdzies z 1,5-2 miesiace. I w tym czasie przytyl 1,5kg! A brzuch to niestety defekt kosmetyczny- kwestia budowy zeber, ktore 'wystaja' dajac efekt pekatego brzucha- ja jako niemowle/male dziecko mialam identycznie mimo sporej niedowagi. Jasiek mial taki sam wazac te 1,5 kg mniej.
Julie, ano- stopa jest! Uczylismy ciocie ash motac tkana 🙂 Przy okazji ash przegonila nas kilka kilometrow bo 'niedaleko jest taki fajny plac zabaw' 😁 Byl fajny, ale z powrotem zdechly Jan juz nie chcial wracac o wlasnych silach- na szczescie wujek google pokazal krotsza trase 😉
Mam nadzieje, ze ciocia ash nie ma traumy po bliskim spotkaniu z rozdarciuchem pospolitym, ktory powinien zamieszkac w szalasie na dworze.
Gabryś nadal ma plac zabaw u babci Oli, najlepsze są zjeżdżalnie naturalne - czyli np. górki piasku, z których zjeżdża ze szczeniakiem:
Donia Aleksandra, to normalne, że odciągasz mniej po całym dniu. I że odciągasz laktatorem mniej niż dziecko udoi.
Co do częstotliwości - mleko jest bardzo lekkostrawne i szybko się trawi. Dlatego dziecko często je. Dodatkowo Emilka jest jeszcze maleńka, ma maciupki żołądek.
Moja Linka ma 9 miesięcy i nadal je co 2-2,5 godziny w dzień. W nocy już nie, jak się nadudli o 23.00, to potrafi spać do 5 rano. No, ale to się zaczęło jak miała kilka miesięcy 😉
szafirowa, dzięki za odwiedziny, za chustę i naukę motania 🙂
Dziec wlasnie spi a ja poprasowalam z nim w chuście 🙂
A spacer to Wam dobry zrobiłam 😀 ja juz innymi kategoriami patrzę! 2km to tuż obok 🙂
A Jasiek wcale taki rozdarciuch nie był, no moze trochę na koniec no ale co sie dziwić jak go wyleczyłam 🙂
DoniaAleksandra laktator nie jest wyznacznikiem ile masz mleka. Ja tez wczoraj nie ściągnęłam wiecej niż 50ml z obu piersi a Tymek przystawiony ssał i przełykał dość długo. Najedzony poszedł spać. Maleńkie dzieci budzą sie nawet co godzinę na jedzenie, nie wprowadzaj butli bo zaburzasz jej florę bakteryjna. Masz pokarm to karm piersią, a jak nie chcesz karmić to przejdź po prostu na mm.
Przy małym dziecku nie nastawiaj sie na nic, na sen szczególnie.
Donia Aleksandra, dokładnie tak jak pisze maleństwo. Jeśli nie masz parcia na karmienie mm, to odpuść i zostań na samej piersi. My mm dopiero teraz chcemy wprowadzić i tylko dlatego, że chcę przestać kp, a wiem, że dla wielu osób to i tak o wiele za wcześnie.
ash, mam tak samo jeśli chodzi o spacery 😀