Transport koni-co i jak. Wszystko na temat :)

Wynajem koniowiozu na kilka h w sobotę i kilka h w niedziele w 11-12.02. Jest gdzieś opcja? U kogo? (Bądź na dobę ale potrzebny tylko tak jak powyżej)

KRAKÓW
Od biedy transport konia ale budżet ograniczony…
Rolia, nie koniowóz, ale przyczepę można wynająć w sklepie horsequal. A z transportu polecam Transport koni Kraków - Paweł Włodarczyk
Gdzie ubezpieczacie się jako przewoźnicy zwierząt i jaki jest orientacyjny koszt roczny?
Aleks   Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
02 lutego 2023 16:42
Jakie są teraz, średnio, ceny za km przewozu konia ( i przyczepą i/lub koniowozem) ?
Będę wdzięczna za info 🌻 .
Aleks, też się podpinam, u mnie najprawdopodobniej trasa z Poznania do W-wy
Aleks   Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
03 lutego 2023 11:36
Rudaska8), u mnie trasa krótka, jakieś 50km w jedną stronę, potrzebuje jechać we dwie w odstępne 4 dni. Interesuje mnie średni koszt bo nie wiem czy bardziej będzie się opylać wypożyczyć auto z hakiem z wypożyczalni i samemu sobie zaciągnąć (mam B+E) czy korzystać z usługi komercyjnej transportu. Problem w tym, że i tak przewoźnik musiałaby do nas dojechać z Gdańska bo u nas w okolicy to ni ma, a to dodatkowe 50km na pusto 😒 .

Także będę bardzo wdzięczna za info jaki jest średni koszt transportu konia za km obecnie 🌻 .
Aleks, Może warto policzyć czy się będzie opłacało wypożyczyć koniowóz u Pawła P&H Speed - Transport Koni
03 lutego 2023 21:32
melehowicz, no tylko nie mam informacji o koszcie, więc trudno mi liczyć. Ten Pan jest z Gdyni (okolic), ja potrzebowałabym transport na trasie Malbork-Elbląg, także nie wiem. Wypożyczenie auta, które pociągnie moją przyczepę mam od 80zł za dobę pod nosem, więc zakładam, że to i tak może być tańsza opcja.

Poczekam jeszcze, może ktoś tu poda orientacyjny koszt z jakim się trzeba liczyć w obecnych czasach. Ja nigdy do tej pory nie korzystałam z takich usług, nie musiałam.
Aleks, ja rok temu za trasę 100 km + dojazd przewoźnika płaciłam 400 zł za koniowóz, koleżanka w sierpniu zeszłego roku wiozła tym samym przewoźnikiem, tą samą trasę i zapłaciła 450 zł.
-Alvika-   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
04 lutego 2023 04:43
Aleks, napisz do nokia6002 - wyceni transport i pewnie tanio będzie, bo to jej okolice
Korzystał ktoś kiedyś z takiej pomocy do załadunku konia do przyczepy jak na zdjęciu? Da się tym zaladowac konia w pojedynkę gdy normalnie stawia opory? Z lonżą za zadem wchodzi, ale do tego potrzeba kogoś do pomocy, a zastanawiam się czy taka pomoc jak ze zdjęcia będzie wystarczająca żeby wprowadzić konia samemu. No i pytanie jak to w praktyce zrobić.. ?
IMG_20230319_195516.jpg IMG_20230319_195516.jpg
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się