Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

zembria   Nowe forum, nowy avatar.
23 maja 2022 13:36
Dzięki dziewczyny, spróbuję przejrzeć wiadomości z kompa.
Facella   Dawna re-volto wróć!
23 maja 2022 14:07
Facebook to ogółem sobie leci w kulki nierzadko, a o upierdliwosciach prowadzenia fanpage to mogłabym książkę grubości encyklopedii napisać… 🙄
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
23 maja 2022 16:08
Udało się 😀 Pokazywało jako nie przeczytaną, wiadomość, którą JA wysyłałam do koleżanki, ale właśnie tylko na kompie, w telefonie nie było tego widać.
zembria, no czasami takie krzaki się robią niestety 😀
Jak myślicie…
da się z legginsów zrobić bregginsy? 😅
Mam super legginsy, mega mięsiste i porządne, ale leżą w szafie nieużywane, bo poza stajnią nie mam życia, na siłownię nie chodzę, nie biegam, a na rowerze jeżdżę do pracy.
I mi ich szkoda…
myślicie, że da się je gdzieś oddać do dorobienia leju sylikonowego? Albo samemu jakoś takie sylikony skombinować?
Jest cos takiego jak silikon antypoślizgowy do skarpet, w wątku diy ktos kiedyś robił ze zwykłuch bryczesów bryczesy z silikonem. Na pewno trzeba by sprawdzić już konkretne firmy i ich produkty, które są najlepsze i coś sobie wybrać, nawet gama kolorystyczna jest duża. Co do legginsów to pytanie co ze szwami po wewn. stronie uda? Czy nie będą ci przeszkadzać, niektóry nie lubią, obcierają się. Możesz wsiąść na jedną jazdę i sprawdzić, jeśli jest słabo a gajtki warte więcej zachodu to można oddać do ogarniętej krawcowej żeby wycięła w nich miejsce na pełny lej i wstawiła w to miejsce np. lej z softshellu. Ja tak przerobiłam stare fajne bryczesy z lejem kolanowym i przetarciem w kroku, wyciełam stare i wstawiłam nowe. Trzeba tylko później przy praniu pilnować, prać na 30*, nie wirować za mocno i nie dawać płynu do płukania, ale to silikonu też się tyczy.
edit: przykładowy silikon do skarpet:
https://paperconcept.pl/pl/rico-design-sock-stop/36903-farba-antyposlizgowa-sock-stop-rico-design-grey-50-ml.html?gclid=CjwKCAjwv-GUBhAzEiwASUMm4stDfBE04NSQ56rLofMSHnoCHOffIYubrR9E1vX2PwRug9zK-rkD1BoCwEwQAvD_BwE
Dokładnie takim kiedyś robiłam, nie wygląda pięknie, ale da się 🙂
Facella   Dawna re-volto wróć!
04 czerwca 2022 01:03
To trzeci wątek gdzie zapytam, ale trudno, deadline na wnioski akredytacyjne mnie goni - macie namiary na jakąś redakcję, która byłaby zainteresowana zdjęciami ze Strzegom Horse Trials (Puchar Narodów + Mistrzostwa Polski WKKW)? Bez redakcji nie dostanę akredytacji…
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
04 czerwca 2022 12:31
Facella, koleżanka kiedyś wchodziła na cavaliade jako prasa z telewizji studenckiej 😆 może jakaś regionalna gazeta coś tego? Horse&buisness magazyn?
Dlaczego w KFC mają taki problem, żeby przypiec mocniej ser halloumi do burgera? Standardowo dostaje się go lekko tylko podgrzanego, wygląda jak ciepły twaróg, czasami nawet jest zimny. Za każdym razem, kiedy grzecznie prosimy o mocniejsze przysmazenie tak, aby był chrupiący, lub po prostu trochę bardziej przyrumieniony mówią, że ok, albo że przekażą do kuchni, albo że zobaczą co da się zrobić i.... Nic. Przychodzi lekko podgrzany jak zawsze. Zaznaczam, że jadamy w małych restauracjach, gdzie nigdy ten burger nie leży i nie czeka na półce, tylko jest robiony na bieżąco, po naszym zamówieniu. Ja mam na to luz, interesuje mnie powód takiego stanu rzeczy - jakiś regulamin wewnętrzny, dbanie żeby klient raka nie dostał czy co...? Może ktoś pracował w KFC i wie o co chodzi?
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
29 czerwca 2022 07:30
kenna, O ile wiem, to w takich sieciówkach mają ściśle określony czas przygotowania poszczególnych rzeczy, ileś tam sekund/minut na frytki, ileś na kotlet i przypuszczam, że to samo dotyczy i sera, muszą się do tego stosować, taki regulamin. Nie wiem na ile jest możliwość obejścia tego wedle życzenia klienta, przypuszczam, że kwestia dobrej woli, ale regulamin jest jaki jest.
kenna zapytałam brata, który pracuje w KFC. Mówi, że raz, standardy, dwa - przy dłuższym przytrzymaniu przypala się do tostera i blokuje jego pracę, bo trzeba oczyścić przed kolejnym użyciem.
Oooo DeJotka, o taką odpowiedź od źródeł mi chodziło. Mogłam sie domyślać tysiąca powodów, ale miałam jakis taki niedosyt nie wiedząc, jaki jest ten prawdziwy 😆 Dziękuję, teraz rozumiem 👍

zembria, Tobie też dzięki, podobnych powodów się domyślałam😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się